Održana 5. sjednica Gradskog savjeta mladih Grada Našica

Održana 5. sjednica Gradskog savjeta mladih Grada Našica

  

U prostorima Gradske uprave Našice održana je 5. sjednica Gradskog savjeta mladih Grada Našica na kojoj se najviše raspravljalo o aktivnostima Savjeta u protekla tri mjeseca. Usvojen je i zapisnik s 4. sjednice Gradskog savjeta mladih Grada Našica koja je održana 10. rujna 2018. godine. Gradski savjet mladih za iduću je godinu dobio povećani proračun u iznosu od 29 000,00 kn čime planiraju ostvariti mnogobrojne aktivnosti.

Predsjednik Gradskog savjeta mladih, Goran Konjetić, izuzetno je zadovoljan povećanjem proračuna kojim se planira ostvariti još veća suradnja s udrugama koje rade s mladima na području grada.

„ Ono što je bitno naglasiti su aktivnosti savjeta u protekla tri mjeseca, među kojima je najbitnije usvajanje zaključka o odobravanju rada i financijskog plana za 2019. godinu. Odobren nam je proračun za sljedeću godinu godinu u iznosu 29 000 kn, što je 7 tisuća kuna više od prošle godine. Jedan od glavnih prioriteta našeg rada je nastavak i razvoj suradnje s udrugama koje su usmjerene prema radu s mladima. Istaknuo bih, da smo ponosni na raspisivanje natječaja za dodjelu stipendija, za 30 studenata od kojih je 5 stipendija dodijeljeno za izvrsnost. Podržali smo, i pozdravljamo, akciju Grada Našica vazanu za podjelu promotivnih letaka“”Uključi se, budi aktivan, bavi se sportom” o radu s djecom u sportskim klubovima na području grada Našica. U letku se nalaze opisi i aktivnosti 25 udruga koji je nama dodatna smjernica za uspostavu suradnju s navedenim udrugama. Od sada ćemo kroz našu Facebook stranicu, koja je izuzetno čitana, popratiti svaki događaj koji je vezan za rad s mladima kako bi dodatno potaknuli mlade na aktivnost. Ponosni smo i na prvi puta održanu, prošle godine, inicijativu Grada Našica i Gradske knjižnice i čitaonice Našice o darivanja besplatnih članskih iskaznica, koje smo nastavili i ove godine. Usvojen je i prijedlog suradnje s NK Zoljan za organizaciju drugog teniskog turnir, te se nadamo da ćemo sljedeće godine to i ostvariti.” – ističe predsjednik Goran Konjetić.

Ove godine Savjet mladih grada Našica posebno se raduje suradnji s udrugom mladih „INFO” s kojom su sudjelovali u organizaciji Adventa u Našicama. Od samog su početka radili na ostvarenju ovog projekta, a najviše su doprinijeli u organizaciji izgleda Adventa te realizaciji Dječjeg kutka. Ines Resler, potpredsjednica Gradskog savjeta mladih Grada Našica posebno je ponosna na ostvarenje Dječjek kutka, koji je prve subote održavanja okupio velik broj djece.

„Nadovezat ću se na predsjednika Gorana, Gradski savjet mladih Našice u suradnji s udrugom „INFO” organizirao je besplatnu božićnu radionicu u grijanom šatoru na glavnom trgu. Radionica će se održati i sljedeće dvije subote. Primijetili smo da postoji potreba za dječjim aktivnostima u gradu pa smo na ovaj način htjeli okupiti mlade koji bi kroz radionice kreativnog i edukativnog karaktera dočekali Božić u lijepom okruženju, u druženju s vršnjacima i zajedničkim ukrašavanjem adventskog prostora. Djeca su kitila bor i izrađivala čestitke, te bojala bojanke, a za svu djecu savjet mladih osigurao je sokove i slatkiše. Zadovoljni smo odazivom koji je bio stvarno velik, a posebno me vesele komentari djece i roditelja koji su oduševljeni ovom inicijativom.” – Potpredsjednica Gradskog savjeta mladih Grada Našica Ines Resler.

Pročitajte još