Siječanj – Mjesec rukometa

Zakoračili smo u novu godinu i tradicionalno će već prvi mjesec biti prepun rukometnih uzbuđenja. Gromovi su do kraja ovog tjedna na zasluženom odmoru, ali redovito rade i pripremaju se prema osobnim programima koje su dobili od kondicijskog trenera Mirka Krole.

Okupljanje i početak priprema za drugi dio sezone bit će u ponedjeljak, 10. siječnja. Prema riječima trenera Branka Tamšea, prva dva tjedna igrači će kombinirati treninge u teretani Fitness kluba “NAC” i sportskoj dvorani, a prvu pripremnu utakmicu trebali bi odigrati 15. ili 16. siječnja protiv vinkovačke Spačve u Našicama. Od 24. do 28. siječnja pripremat će se u Velenju, na već dobro poznatoj destinaciji koja se pokazala kao odličan odabir.

Za vrijeme boravka u Sloveniji, Gromovi bi trebali odigrati i nekoliko pripremnih utakmica, a protivnici će biti slovenski prvoligaši Škofja Loka, Ribnica i Slovenj Gradec. Prva službena utakmica trebala bi po rasporedu biti odigrana 12. veljače kada bi Gromovi u 14. kolu Premijerke trebali gostovati u Dubrovniku, a 15. veljače očekuje nas i nastavak EHF Europske lige – u Našice stiže francuski PAUC (Aix).

Prvom ovogodišnjem okupljanju neće nazočiti Moreno Car kojega očekuje operativni zahvat na koljenu, a izostat će i Halil Jaganjac. On je na pripremama s reprezentacijom koju očekuje nastup na Europskom prvenstvu 13. do 30. siječnja u Mađarskoj i Slovačkoj. Hrvatska rukometna reprezentacija trenutno boravi u Osijeku koji je domaćin već tradicionalnom prijateljskom turniru Croatia Cup. Uz Hrvatsku, nastupit će i reprezentacije Bosne i Hercegovine i Rusije.

U dvorani Gradski vrt danas će s početkom u 16,45 sati igrati Hrvatska i BiH, u petak u isto vrijeme snage će odmjeriti BiH i Rusija, a utakmica između Hrvatske i Rusije bit će odigrana u subotu, 8. siječnja, također u 16,45. Bit će to prigoda izborniku Horvatu za posljednju provjeru uoči polaska u mađarski Szeged gdje će Kauboji od 13. do 17. siječnja igrati u grupi s reprezentacijama Srbije, Francuske i Ukrajine. Nadajmo se da će svi ostati zdravi, jer koronavirus već uzima danak – reprezentacija je ostala bez Duvnjaka i Cindrića, a problema imaju i francuska i srpska repka, tako da su izbornici već morali posegnuti za nekim novim igračima. U svakom slučaju pred nama je novo veliko i zasigurno uzbudljivo rukometno natjecanje.

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još