Sa prvim pahuljama više posla, ali i više radosti

snijeg u našicama 1
snijeg u našicama 1

Današnje nedjeljno jutro je za sve one ranoranioce bio ujedno i radni dan, jer ukoliko smo željeli izaći iz svojih kuća, morali smo prije toga očistiti kućne prilaze. Naravno, ima i onih koji žive u stanovima te su taj posao prepustili svojim dobrim susjedima, ali za nas koji živimo u kućama, prve pahulje su bile itekako dobre za cirkulaciju jer smo itekako morali zasukati rukave i lopatu u ruke. Iako snijega nije palo više od 10 centimetara, kako su najavljivali meteorolozi, snijega bi ovih dana moglo biti još dosta, tako da je najbolje čistiti redovito nego ga ostaviti da se nakupi.

snijeg u našicama 2

Osim aktivnosti sa lopatom, bilo je i onih zanimljivijih, a naročito ukoliko pitate djecu. Naravno radi se o grudanju i sanjkanju. Nažalost bilo je malo za prvi dan prehladno, ali ipak bilo je i onih hrabrijih koje niti malo hladnije vrijeme u tome omelo pa su za sanjkanje iskoristili uobičajeno sanjkalište iza dvorca.   

Za kraj moramo napomenuti i upozoriti sve vozače kako dolaskom prvog snijega obavezno prilagode vožnju uvjetima na cesti i da na put ne kreću bez obvezne zimske opreme.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2016/1mjesec/3/v2{/gallery}

Pročitajte još