Rukometni klub Nexe ostvario u gostima novu vrlo vrijednu pobjedu

Danas je u Zagrebu u sklopu 9. kola SEHA Gazprom lige odigrana utakmica između rukometnog kluba Beijing Sport University iz Kine i našeg RK Nexe. Iako se očekivala relativno laka utakmica za naše Gromove, te su i prije utakmice slovili za favorite, to svakako nije bilo lako i ostvariti na terenu. Od zadnje utakmice koju smo s njima odigrali u Našicama, momčad iz Pekinga je očito itekako napredovala što smo itekako svi osjetili na svojoj koži, pogotovo u prvom poluvremenu ove utakmice. Na koncu utakmice rezultat je iznosio visokih +9 i rezultatom 26:35 za rukometaše iz Našica, ali ovakav dobar skor postignut je tek u drugom poluvremenu, jer smo na poluvrijeme otišli s rezulatom 14:14.

Od samog početka vidjelo se kako je igračima RK Nexe itekako teško palo ovih zadnjih nekoliko izgubljenih utakmica, pa se to vjerojatno odrazilo i u ovoj. U prvom poluvremenu nekoliko puta za redom rukometaši iz Našica morali su sustizati rezultat, te je u jednom trenutku, za domaćina Beijing prednost iznosila čak +3. Ipak, zahvaljujući hladnoj glavi, ponajviše Marina Jelinića i Maria Tomića te obranama Morena Cara, na poluvrijeme se odlazi s izjednačenim rezultatom 14:14. Odmor očito pomaže našim dečkima, te se iz minute u minutu pokazuje tko je pravi gazda na terenu. U strijelce se počinje upisivati i mladi Fran Mileta koji zabija 6 golova, dok i u drugom poluvremenu kao i u prvom nastavlja zabijati danas odlični Marin Jelinić (7 golova). Dobroj igri pridružuje se i Mario Tomić (5 golova), Marko Buvinić (5 golova), Halil Jaganjac (4 gola) i Saša Barišić Jaman (3 gola). Za sve navijače Gromova sigurno je najbolja vijest svakako povratak i ponovne obrane našeg drugog vratara Mihaila Radovanovića koji je ubilježio 9 obrana, a postigao je i čak jedan gol, a standardno dobar je bio i Moreno Car koji je upisao 7 obrana.

Ovom pobjedom RK Nexe ostvaruje za sada zacrtani cilj, a već u nedjelju u 17 sati imamo novu zadaću, pobijediti RK Vardar te ostati u utrci u SEHA ligi, a i zaokružiti ovu lijepu priču rukometa u Našicama koja traje sada već 60 godina. O ovome, proslavi koja nam se bliži i svemu što Našice čini gradom rukometa nešto više u danima koji su pred nama, a ovom prilikom čestitamo Gromovima na novoj pobjedi na svom kontu.

Izvor: RK Nexe

Pročitajte još