Rujan donosi obilje privlačnih sportskih i turističkih događanja u Osječko – baranjskoj županiji

Na terasi Kulturnog centra Osijek jučer (10. rujna 2021. godine) održana je konferencija za medije na kojoj su najavljeni 6. Baranjski Ferivi polumaraton (koji se održava 18. rujna) i 16. Festival biciklističke rekreacije Hrvatske – FEBIRE (koji se održava 24. i 25. rujna).

Ujedno su najavljene ostale sportsko – rekreativne, edukativne, turističke i druge manifestacije koje će se održati do kraja rujna na području Osječko – baranjske županije. Na konferenciji su govorili župan Ivan Anušić, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ Tatjana Roth, direktorica Turističke zajednice OBŽ Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Grada Osijeka Tajana Rogulja i glavni tajnik Športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković.

Osječko – baranjska županija sve više postaje turistička destinacija

“Život jedne zajednice kao što je županija čine sva društvena događanja, pa tako i sportska, kulturna i turistička događanja. Danas su najavljena događanja za vikend i do kraja rujna, čuli smo kako ih možemo povezivati, gdje i kada se može posjetiti određeni dio županije, gdje svi zainteresirani mogu vidjeti nešto lijepo, kušati dobro vino i hranu, pogledati utakmicu, voziti bicikl, kajak ili kanu, trčati, ići na koncert ili imati neku drugu aktivnost ili zabavu. Do kraja godine Osječko – baranjska županija zajedno s Turističkom zajednicom i svojim Upravnim odjelom za turizam, kulturu i sport, Gradom Osijekom te drugim gradovima i općinama organizira puno manifestacija i svatko može za sebe naći nešto što voli. To je potrebno jer Osječko – baranjska županija sve više postaje turistička destinacija, a ovakvim događanjima jačamo turističku ponudu i našu vidljivost, kao i kvalitetu života ove zajednice. Županija nastavlja podupirati takve aktivnosti, a svima je zadatak inicirati i stvarati nove sadržaje i događanja.” – rekao je župan Ivan Anušić.

Osječko – baranjska županija je destinacija koja pruža užitak u svako godišnje doba

Glavni tajnik Športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković je predstavio sva događanja do kraja rujna te pozvao građane da na njima sudjeluju i uživaju. Kako je kazao, na svim događanjima očekuje se mnogo građana, recimo za 6. Baranjski Ferivi polumaraton do sada je prijavljeno 550 sudionika, a prijave još traju. Istaknuo je da se danas, 10. rujna, obilježava Hrvatski olimpijski dan te 30. godina od osnutka Hrvatskog olimpijskog odbora.

“Rujan je zaista bogat programima i događanjima, a upravo su manifestacije poseban aspekt i prilika u ponudi i privlačnosti destinacije. Osječko – baranjska županija je destinacija koja pruža užitak u svako godišnje doba, od gastronomskih delicija, kulture, adrenalinskog provoda, napose u kasno ljeto i jesen. Razloga za dolazak u našu županiju je mnoštvo i zato pozivam sve da nas posjete te okuse i dožive hedonizam.” – istaknula je Tatjana Roth, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ.

Pročitajte još