RK NEXE uručio donaciju za Dječji dom Nazorova u Zagrebu

Kapetan RK Nexe Janko Kević danas je prije treninga uručio vrijednu donaciju Dječjem domu Nazorova u Zagrebu kako bi povodom božićnih blagdana razveselili klince i klinceze.  Riječ je o donatorskoj akciji koja se već petu godinu za redom održava u organizaciji NK Šipovac i udruge “Uvijek tu” Hrvatska.

Cilj je prikupiti sredstva za nabavu prehrambeno-higijenskih paketa, pelena, slatkiša i voća za štićenike Dječjeg doma. U akciji, uz organizatore i Crveni križ Našice, sudjeluju brojni športski klubovi, udruge, tvrtke te organizacije iz cijele Hrvatske pa i građani iz inozemstva. Igrači, članovi Stručnog stožera i Uprave i ove su se godine bez razmišljanja odazvali ovoj akciji i prikupili novčana sredstva za potrebe najmlađih u Dječjem domu Nazorova u Zagrebu.

Lijepa priča koja traje 5 godina

Donaciju novčanih sredstava te dres Alena Blaževića s potpisima svih igrača, koji će biti ponuđen na licitaciji, primio je predsjednik NK Šipovac i predsjednik  udruge “Uvijek tu” Vjekoslav Mahovlić koji je zahvalio svima u RK NEXE na odličnoj suradnji.

“Već petu godinu za redom Udruga “Uvijek tu” Hrvatska i NK Šipovac tradicionalno pokreću ovu vrijednu akciju. Ove godine će krajnji korisnik biti Dječji dom u Nazorovoj u Zagrebu, dom koji brine za otprilike 130 nezbrinute djece od pelena pa do školske dobi. Ova vrijedna suradnja s rukometnim klubom Nexe je uistinu najljepša, a traje već pet godina. Zapravo, igrači su nositelji cijele priče, a rado su se uključili i ove godine akciju u kojoj sudjeluju mnogi športski klubovi s našeg područja. Uistinu imamo dobar odaziv, tako da su se mnogi gospodarski subjekti čak iz cijele Hrvatske uz Crveni križ Našice koji je tradicionalno i ove godine digao na noge cijelu Hrvatsku. Ukoliko i vi želite sudjelovati možete se javiti na stranicu Tri šešira ili na stranicama Udruge.” – istaknuo je Vjekoslav Mahovlić.

RK Nexe uvijek spreman pomoći

Kapetan RK Nexe Janko Kević zaključio je da se ponovno pokazalo da našički rukometaši nisu nositelji kvalitete samo u sportskom smislu nego i u ljudskom.

“Uvijek smo spremni pomoći, a posebno smo osjetljivi na djecu kojoj je potrebna potpora. Lijep je osjećaj pomagati djeci iz Dječjeg doma Nazorova u Zagrebu, na ovaj način vesele se, ali i  pamte neke sretne trenutke. Ekipa je sve dogovorila u pet minuta,  a ovo je jedna stvarno lijepa gesta i mala financijska pomoć da mališanima uljepšamo nadolazeće blagdane.” – kazao je Kević.

Pročitajte još