Rezultati pojačanih mjera u prometu i događaji u prometu

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 22. kolovoza, na području ove policijske uprave policijski službenici zaustavili su dvanaest vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (sedam vozača bicikla, dva vozača osobnog automobila, dva vozača teretnog automobila i jedan vozač mopeda). U pojačanim mjerama provedenim od 17 do 23 sata, usmjerenim na vozače bicikla, mopeda i motocikla, ukupno je evidentirano 47 prekršaja.

Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja, 25 se odnosilo na vozače bicikla (7 prekršaja vožnje uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi, 13 prekršaja vožnje po nogostupu, 4 prekršaja nekorištenja reflektirajućeg prsluka i 1 prekršaj ne uporabe svjetala noću) i 4 vozača mopeda (1 prekršaj vožnje uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim mopedom i 1 prekršaj nenošenja zaštitne kacige).

Najveću koncentraciju alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su u 18,20 sati u Petrijevcima, kada su zaustavili 69-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Petrijevaca, koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,75 grama po kilogramu.

U 20,45 sati u Belom Manastiru dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Policijski službenici su kod 44-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belog Manastira, koji je upravljao teretnim automobilom najveće dopuštene mase 3500 kilograma, utvrdili prisutnost alkohola u krvi od 1,13 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

 

Ukraden bicikl

U noći s 19. na 20. kolovoza nepoznati je počinitelj na Vijencu Jakova Gotovca u Osijeku ukrao zaključan bicikl. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Dao lažni iskaz

Završeno je kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim hrvatskim državljaninom te se sumnja da je počinio kazneno djelo davanje lažnog iskaza. U prosincu 2018. godine 62-godišnjak je prijavio gubitak vozačke dozvole na području Đakova, iako je znao da mu je oduzeta u Republici Njemačkoj. Na osnovu lažne izjave izradio je novu vozačku dozvolu. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. Sve su za posljedicu imale materijalnu štetu, a dogodile su se na područjima Osijeka, Baranje, Đakova i Belišća.

Pročitajte još