Regija – Priopćenje za javnost GO HDSSB-a

hdssb-1a

Priopćenje prenosimo u cijelosti…

“Na današnjoj sjednici Glavnog odbora Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje donio je važne odluke vezane uz sazivanje 6. Izbornog sabora Stranke. Slijedom toga, članovi Glavnog odbora donijeli su odluku prema kojoj će se 6. Izborni sabor Stranke održati 8. listopada 2014. godine u Osijeku.

U cilju prilagodbe novim političkim okolnostima u Hrvatskoj, a koje su u najvećem djelu nastale nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, kao i težnji za daljnjom demokratizacijom Stranke, čelništvo HDSSB-a nužnim smatra provesti izmjene i dopune stranačkog statuta te će se one također naći na dnevnom redu 6. Izbornog sabora Stranke.  

Glavni odbor HDSSB-a na današnjoj je sjednici jednoglasno podržao prijedlog Predsjedništva HDSSB-a koje je predložilo kandidaturu Dragana Vulina za mjesto predsjednika Stranke na nadolazećem izbornom saboru.

Nadalje, Glavni odbor HDSSB-a donio je i zaključke kako će se prilikom izmjena stranačkog statuta najveći naglasak, a u cilju demokratizacije i jačanja stranke, odnositi na prilagodbu stranačkih tijela novim političkim ciklusima i okolnostima u Hrvatskoj vodeći pri tome računa o ravnomjernoj zastupljenosti svih županijskih organizacija HDSSB-a.

Najvažniji cilj nadolazećih promjena u HDSSB-u je, uz ubrzanje procesa demokratizacije, osnaživanje političkog utjecaja HDSSB-a kako na regionalnoj tako i na nacionalnoj razini, a što znači ostvarenje odličnog rezultata na sljedećim parlamentarnim izborima i ulazak u izvršnu vlast u Republici Hrvatskoj.”

Glasnogovornik HDSSB-a

Karlo Šatvar, dipl.iur., v.r.

Pročitajte još