Razriješena kaznena djela krađe i prikrivanja

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su pet hrvatskih državljana u dobi od 19 do 26 godina, tijekom kolovoza i rujna 2019. godine, u Dardi sa poljoprivredne table zasađene kukuruzom, u više navrata ukrali veće količine kukuruza u klipu i isti prodavali na području Darde.

Isto tako je utvrđeno da je u preprodaji ukradenog kukuruza sudjelovalo sedam hrvatskih državljana u dobi od 19 do 46 godina. Pričinjena je materijalna šteta od više desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Krađa u mjenjačnici

U popodnevnim satima 12. studenog ove godine, 57-godišnja djelatnica mjenjačnice u Osijeku, ukrala je sa pulta više tisuća kuna koje je 54-godišnja hrvatska državljanka, nakon promjene valute, ostavila s novčanikom. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Krađa iz osobnog automobila

U noći 01. na 02. studenoga ove godine, nepoznati počinitelje je 31-godišnjem hrvatskom državljaninu u Dardi, iz parkiranog i otključanog osobnog automobila ukrao više stotina kuna i bankovnu karticu. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Nedozvoljena uporaba osobnih podataka

Nepoznati počinitelj je na društvenoj mreži izradio lažnu Internet stranicu trgovačkog lanca s ciljem prikupljanja osobnih podataka građana. Na stranici je objavio atraktivnu nagradnu igru na koju se jučer, 13. studenoga prijavila 58-godišnja hrvatska državljanka. S društvene mreže dobila je uputu da radi preuzimanja nagrade dostavi osobne podatke i fotografiju svoje osobne iskaznice, što je i učinila. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Drska krađa

Početkom veljače ove godine, nepoznati počinitelj je u čekaonici bolnice u Osijeku iskoristio gužvu i nepažnju 62-godišnje državljanke te istoj iz torbice ukrao više stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Požar osobnog automobila

Jučer, 13. studenoga, tijekom vožnje Ulicom Bana Jelačića u Đakovu, na neutvrđen način došlo je do požara osobnog automobila kojim je upravljao 19-godišnji hrvatski državljanin. Požar na vozilu ugasio je vlasnik te je nastala manja materijalna šteta. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena su izvješća.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća gdje je jedna prometna nesreća za posljedicu imala lake tjelesne ozljede, a šest su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće, dvije na području Belog Manastira, jedna na području Đakova, jedna na području Belišća i jedna prometna nesreća na području Našica.

Pročitajte još