Razotkriveni počinitelji kaznenih djela

Razotkriveni počinitelji kaznenih djela

Razotkriveni počinitelji kaznenih djela


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 50-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela teška krađa. Tijekom siječnja 50-godišnjak je provalio u vikendicu u Gajiću i ukrao torbu s dokumentima, pričinivši vlasniku materijalnu štetu od više stotina kuna. 29. siječnja provalio je u još jednu vikendicu u Gajiću u kojoj su ga zatekli policijski službenici.

Završeno je i kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom te se sumnja da je počinio kazneno djelo teška krađa. Mladić je u siječnju provalio u prodavaonicu u Vukovarskoj ulici u Osijeku i ukrao nekoliko mobitela i raznu informatičku opremu, ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su posebna izvješća.

 

Pronašao tuđu karticu i podigao novac

Nepoznati je počinitelj pronašao izgubljenu bankovnu karticu 71-godišnjakinje te je u poslijepodnevnim satima 29. siječnja na bankomatu u Čepinu podigao nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

I ovom prilikom podsjećamo građane da svoj tajni PIN broj ne nose zajedno s bankovnim karticama ili da ga ne zapisuju na njih. Na ovaj način tajni PIN broj je dostupan drugim osobama te olakšava počinjenje drugog kaznenog djela i povećava već nastalu materijalnu štetu.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, a dogodila se na području Osijeka.

Jučer, 30. siječnja, na području ove policijske uprave u prometu su zatečena dva vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su u 23,30 sati u Jelisavcu, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin, uz prisutnost alkohola u krvi od 0,86 grama po kilogramu.

U 18,05 sati u Čepinu se dogodila prometna nesreća u kojoj je vozač skupa vozila (teretni automobil s priključnim vozilom), 56-godišnji hrvatski državljanin, zadobio teške tjelesne ozlijede. Utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,94 grama po kilogramu.

U Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku u 12,58 sati policijski službenici zastavili su teretni automobil najveće dopuštene mase iznad 12000 kilograma, kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Zbog sumnje u tehničku ispravnost, nad vozilom je u stanici za tehnički pregled vozila obavljen izvanredni tehnički pregled. Utvrđene su slijedeće tehničke neispravnosti vozila: neispravni uređaji za upravljanje, uređaji za osvjetljavanje i svjetlosnu signalizaciju, samonosiva karoserija oštećena, zauljenost motora.

Navedene neispravnosti su Pravilnikom o tehničkim pregledima na cesti kategorizirane kao opasne te su privremeno oduzete registarske pločice i vozilo je isključeno iz prometa, a vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od dvije tisuće kuna.

Stric pivo

Pročitajte još