Policija razotkrila počinitelja teških krađa

Policija razotkrila počinitelja teških krađa

Policija razotkrila počinitelja teških krađa

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 25-godišnji hrvatski državljanin počinio više kaznenih djela teške krađe. U vremenu između 7. i 8. ožujka provalio je u prostorije škole i iz ladica u knjižnici škole u Šećerani ukrao više od stotinu kuna, između 12. i 13. veljače provalio i u prostorije škole u Belom Manastiru i iz kase ukrao više stotina kuna.

Dana 9. ožujka 81-godišnjoj hrvatskoj državljanki, za vrijeme dok se kretala ulicom Josipa Huttlera u Osijeku, iz ruke je otrgnuo torbicu u kojoj su se nalazili dokumenti i nekoliko desetaka kuna. Tom prilikom je 81-godišnjakinja pala na tlo i zadobila ogrebotine na ruci. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno je posebno izvješće.

Pronašli projektil i streljivo

Oko podne, 18. ožujka, djelatnik tvrtke prilikom obrade tla u blizini mjesta Antunovac pronašao je topnički projektil. Nekoliko sati kasnije, na odlagalištu otpada u Bolmanu, građanin je pronašao više od stotinu komada streljiva. Na mjesta pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je preuzeo projektil i streljivo.

Teške krađe provaljivanjem

Dana 16. ožujka u ranojutarnjim satima nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u Osijeku i iz ladice ukrao novčanik u kojem se nalazilo više tisuća kuna.

Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Neisplata plaće

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 62-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neisplata plaće. Kao odgovorna osoba trgovačkog društva 62-godišnjak u nekoliko vremenskih perioda tijekom 2017. i 2018. godine za petoro djelatnika u tvrtki nije isplatio plaću i time im pričinio materijalnu štetu u ukupnom iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna. Isto tako, djelatnica tvrtke zadužena za vođenje poslovnih knjiga, 59-godišnja hrvatska državljanka, lažno je prikazivala da su plaće u tvrtki isplaćene radnicima. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Požari na građevinskim objektima i otvorenim prostorima

U vremenu od 10 do 13 sati, 18. ožujka, u napuštenom objektu u Šećerani, iz neutvrđenog razloga došlo je do požara različitog otpada u unutrašnjosti objekta, koji se potom proširio na krovište. Požar su ugasili pripadnici JPVP Beli Manastir. Materijalna šteta cijeni se na oko tisuću kuna.

Nekoliko sati kasnije, u Šećerani, u blizini tvornice, došlo je do zapaljenja trave i niskog raslinja prilikom čega je izgorjelo oko 13 hektara površine. U požaru nije nastala materijalna šteta. Požar su ugasili pripadnici DVD Beli Manastir i JPVP Beli Manastir.

Istog dana, u vremenu od 11 do 15 sati, u Vinogradskoj ulici u Osijeku, došlo je do požara raslinja i suhe trave, prilikom čega je opožarena površina oko 50 hektara.

Apeliramo na građane da, ukoliko spaljuju korov, šikare, suhe trave i drugi biljni otpad na poljoprivrednom zemljištu i na zemljištu u neposrednoj blizini šume, poduzmu mjere i radnje kako ne bi došlo do požara.

Neke od zaštitnih mjera su:

  • odmaknuti tvari koje se spaljuju od vodova električne energije, javnih cesta, željezničkih pruga, industrijskih postrojenja, stambenih građevina i drugih objekata, na udaljenost izvan dosega vatre i dima;
  • načiniti pojas širine 3 metra, čist od suhe trave i drugih zapaljivih tvari oko mjesta predviđenog za spaljivanje;
  • osigurati nazočnost dovoljnog broja osoba sposobnih za gašenje požara, a ovisno o veličini površine koja se spaljuje i količini gorive tvari;
  • uz mjesto spaljivanja osigurati sredstva za gašenje požara poput lopata, rovica, čeličnih metli, vode i dr.;
  • spaljivanje provoditi isključivo za mirnog vremena, odnosno kada nema vjetra;
  • bitno je pregledati ostatke spaljivanja i u potpunosti ih ugasiti.

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lakše ozlijeđena, dok je druga nesreća za posljedicu imala materijalnu štetu. Jedna prometna nesreća dogodila se na području Osijeka, druga na području Belog Manastira.

Pročitajte još