Razbojništvo u Feričancima

Razbojništvo u Feričancima

Razbojništvo u Feričancima

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske nepoznati je muški počinitelj, 24. studenog oko 5 sati ušao u obiteljsku kuću u Feričancima u Ulici Dore Pejačević te od 55-godišnjakinje uz prijetnju ubojstvom iz novčanika uzeo više stotina kuna, nakon čega se udaljio. Za nepoznatim razbojnikom se traga.

 

Ukrao ribolovni pribor

Nepoznati je počinitelj, u vremenu od 17. do 23. studenog u Batini u vikend naselju Zeleni otok iz čamca vlasništvo 50-godišnjaka koji je bio usidren na vodi i vezan ukrao iz kabine 3 PVC kutije raznog ribolovnog pribora. Potom je nepoznati počinitelj prišao drugom čamcu vlasništvo 34-godišnjaka koji je također bio usidren i vezan te iz komora spremišta ukrao akomulator, sonar, električni vanbrodski motor, 4 PVC kutije raznog ribolovnog pribor i dr. Vlasnicima je pričinjena materijalna šteta od više desetaka tisuća kuna, a za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Nedozvoljeno posjedovao oružje

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 80-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. 21. studenog temeljem naloga suda obavljena je pretraga doma i drugih prostorija u Slobodnoj vlasti kod 80-godišnjaka te je pronađeno više komada raznog streljiva i ručno izrađena lovačka puška, a koje je nepovlasno posjedovao. Općinskom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

„Manje oružja, manje tragedija – izbacimo uljeza“  i dalje traje

Policija poziva i apelira na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Krađe

Nepoznati je počinitelj, 23. studenog u vremenu od 12 do 15 sati u Osijeku u Svilajskoj ulici u trgovačkom centru ukrao mobitel 27-godišnjakinji, 28- godišnjakinji, 21-godišnjakinji i dvjema 19-godišnjakinjama. Počinitelj je pričinio ukupnu materijalnu štetu vlasnicama od nekoliko desetaka tisuća kuna, a za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je dvadeset jedna prometna nesreća. U tri prometne nesreće tri osobe su lakše ozlijeđene dok je osamnaest prometnih nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu.

Četrnaest ih se dogodilo na području Grada Osijeka, tri na području Đakova, dvije na području Belišća, a po jedna prometna nesreća na području Donjeg Miholjca i Našica.

Pročitajte još