Razbili staklo na našičkoj školi

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u vremenu od 11. do 14. rujna, u Našicama, nepoznati počinitelj je razbio staklo na školi. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava te se nastavlja potraga za nepoznatim počiniteljem.

Računalna prijevara

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 30-godišnja hrvatska državljanka iz Poljana počinila kazneno djelo računalna prijevara. U periodu od 24. lipnja do 10. srpnja, 30-godišnjakinja je u više navrata preko Internet bankarstva uplaćivala kladionicu s bankovnog računa 28-godišnje hrvatske državljanke. Oštećenoj 28-godišnjakinji nanesena je materijalna šteta oko 1500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a preostalih pet prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, a na području Belog Manastira, Belišća i Našica po jedna prometna nesreća.

 

Alkoholizirani vozači

Jučer, 1. listopada, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu je zaustavljeno 8 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 4 osobnog automobila i 4 bicikla.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 22,25 sati u Tenji, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,92 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bobova.

Istog dana, u 13 sati, u Petrijevcima, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač bicikla, 70-godišnji hrvatski državljanin iz Petrijevaca. Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,13 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Pročitajte još