PU osječko – baranjska obilježila Dan planeta Zemlje

Jučer, 22.travnja, policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske proveli su aktivnosti po nacionalnom projektu „Zdrav za 5“, a vezano za II komponentu navedenog projekta koja se odnosi na očuvanje i zaštitu okoliša i prirode obilježen je Dan planeta Zemlje.

U sklopu manifestacije Salori – Sajam lova, ribolova, koji se održava na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku, posjetiteljima sajma je uz dijeljenje prigodnih edukativnih letaka i educiranja o projektu, skrenuta pozornost o zaštiti prirodnih resursa kao i na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.

Održana je i radionica razvrstavanje čepova po bojama

U dvorištu Policijske uprave osječko – baranjske, u sklopu projekta pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ održana je radionica razvrstavanje čepova po bojama što je prva faza izrade novog plakata u kojoj su sudjelovali vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Društava „Naša djeca“ grada Osijeka uz pomoć djece iz plesnog studija Shine.

Podsjećamo, cilj ove akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti, a ujedno se pridonosi očuvanju okoliša. Dan planeta Zemlje ujedno je prilika da se razmišlja o ekološkom pristupu recikliranja i savjesnosti djece i odraslih o tom problemu.

Pročitajte još