Prvi Stravianae Challenge uvod za državno prvenstvo

U organizaciji Auto kluba “Panonija”, a u suradnji s Gradom Našicama, Športskom zajednicom Grada Našica te Socijalnom samoposlugom Našice održan je Prvi “Stravianae Challenge”. Natjecanje je obuhvaćalo pet izrazito zanimljivih i atraktivnih ispita spretnosti, koje su mogli proći svi oni koji posjeduju vozačku dozvolu.

24 vješta vozača

Na natjecanju je sudjelovalo 24 vozača iz nekoliko hrvatskih auto klubova, od Slavonskog Broda, Dugog Sela do Zagreba. Vozio je i Muhamed iz Jajca, kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine, pa je ovaj događaj, već prve godine dobio i međunarodni karakter. Vještine vozača promatrao je velik broj sugrađana iza zaštitne ograde. Sigurnost, ali i atraktivnost bile su nit vodilja ovog događaja, koji se potvrdio kao još jedna uspjela manifestacija u Našicama.

Dogodine i državno prvenstvo

Auto utrka iz discipline ocjensko – spretnosne vožnje zahtjeva izrazitu vještinu gdje se s vozilom na malom prostoru mora odraditi niz radnji. Objasnio nam je organizator, predsjednik Auto kluba Panonija Vjekoslav Kovačević.

„Na utrku su prijavljena 24 vozača, od toga dvije vozačice. Imamo i jednu prijavu otvorenog tipa, to je Luka Vukšić iz Nove Gradiške, no nadam se da će takvih vozača sljedeće godine biti i više. Zbog velike posjećenosti, i potpore klubova, ali i Grada Našica, sljedeće ćemo godine promišljati i o organizaciji državnog prvenstva. – rekao je Kovačević istaknuvši Vitu Pauletića koji je došao čak iz Splita da se po prvi puta okušao u ovoj disciplini.

Manifestacija međunarodnog karaktera

Izrazitu potporu ovom događaju dali su i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba te predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović.

„Ovo je jedna uistinu zanimljiva manifestacija, koja je već prve godine poprimila međunarodni karakter. Dio je ovo turističke priče koju kao Grad kreiramo. Promocija kroz sport na razini države, ali i izvan granica. Za sve je zaslužan predsjednik Auto kluba Panonija Vjekoslav Kovačević, kojem zahvaljujem na trudu i radu, a dogodine se nadam i držanom prvenstvu u Našicama.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba zahvalivši se na dolasku svim posjetiteljima, posebno Hrvoju Čižmeku, voditelju događaja i najvećem promotoru discipline ocjensko – spretnosne vožnje u Hrvatskoj.

Hrvoje Čižmek predsjednik je Auto moto kluba Dugo Selo, gdje je Vjekoslav Kovačević i započeo svoju vozačku karijeru. Članovi su stoga dali najveću podršku natjecanju s 10-ak vozača.

„S ponosom sam ovdje na Prvoj nagradi Našica. Ova disciplina je u počecima autosporta bila temeljna disciplina, no nažalost to se kroz godine, težnjom za brzinom malo razvodnilo. Na nivou države ima 5 natjecanja, a tri su dio Otvorenog prvenstva Zagreba, gdje sam ja predstavnik.„ – rekao je Hrvoje Čižmek ponudivši potpunu financijsku i logističku potporu, u ime Saveza, organizatoru Auto klubu Panonija Našice.

Najspretniji bio je Saša Čaklović

U ukupnom poretku vozača na vrhu se našao Saša Čaklović u svom Fiat Cinquecento iz AKK DS Racing Prelog. Drugo mjesto zaslužio je Muhamed Šporo iz AK Elektro Moto Mehanik Jajce, Bosna i Hercegovina, dok je treći Mario Švaljek iz AK Dugo Selo .

Uz mnogobrojne vozače, spretnost su pokazale i dvije vozačice, Dalila Delimehić u Fiat Cinquecentu iz AKK DS Racing Prelog, te Dijana Kuprešak u Fiat Seicentu iz AK Dugo Selo. Žene se dodatno motivira za autosport, koji je kaže Vjekoslav, među rijetkima gdje se članovi ne odvajaju po spolu. I u klubu imaju dvoje vozačice, no nisu se natjecale, jer jedna je trudna, a druga odsutna.

Ovo je bila izuzetna prilika da svi koji žele svoje umijeće vožnje pokažu na mjestu koje je i namijenjeno tome – u kontroliranim uvjetima na zatvorenom parkingu, a ne na cesti uz promet. Ako je niste iskoristili ove godine, slijedeće nemojte propustiti.

Rezultati po klasama:

Klasa 1

1. Saša Čaklović, Fiat Cinquecento, AKK DS Racing Prelog

2. Muhamed Šporo, Fiat Cinquecento, AK Elektro Moto Mehanik Jajce

3. Alen Sekula, Fiat Seicento DS Racing Prelog

 

Klasa 2

1. Mario Švaljek, Opel Corsa, AK Dugo Selo

2. Hrvoje Čižmek, Toyota Starlet, AK Dugo Selo

3. Ivan Živković, Opel Corsa, SB Auto Sport

 

Klasa 3

1. Florian Blažutić, Fiat Bravo, AK Dugo Selo

2. Zdenko Blažutić, Fiat Bravo, AK Dugo Selo

3. Filip Maras, BMW e30, AK Dugo Selo

 

[fts_facebook id=TVNasice album_id=240964904698282 posts=20 title=no description=no words=15 type=album_photos image_width=250px image_height=168px hide_date_likes_comments=no image_position_lr=0% image_position_top=0% popup=yes like_option_align=center slider=yes slider_speed=200 slider_controls_bar_color=#1069b3 slider_timeout=3000 slider_controls_text_color=#FFF scrollhorz_or_carousel=carousel slider_spacing=1px hide_like_option=no show_follow_btn_where=above_title like_box_width=500px slider_controls=arrows_and_numbers_below_feed slider_controls_width=500px slider_margin=”0px auto 2px auto”]

Pročitajte još