Ana Tomaić – Bernat vice prvakinja Slavonsko – baranjske trail lige

U subotu, 28. prosinca 2019. godine organizirano je 6. izdanje Božićnog Krndija traila, koje se održava u sklopu 10-og kola Slavonsko – baranjske trail lige 2019. Ovo je bila vrlo bitna utrka za članice URT „Nexe Team” Našice s obzirom da su Ana Tomaić – Bernat i Jasna Plemeniti konkurirale za mjesto na postolju te je ova utrka odlučivala o konačnom poretku.

Na kraju utrke u dužini od 25 km Ana Tomaić – Bernat uspjela je zadržati svoju poziciju te je u trail ligi 2019. na dugim stazama osvojila ukupno drugo mjesto dok je Jasna Plemeniti zauzela četvrto mjesto ali svakako treba istaći da je Jasna veći dio sezone trčala ozlijeđena tako da je ovo izvanredan rezultat našičke trkačice.

Uz spomenute ultramaratonke boje URT „Nexe Team” Našica na ovoj utrci branili su Duško Panjković, Monika Bizik i Mario Pavičić te su svi uspješno završili ovu zahtjevnu utrku. U isto vrijeme održavala se 7. Samoborska zimska trail liga 6. kolo gdje je nastupala članica URT „Nexe Team” Našice Sandra Andrašek koja je uspješno završila ovu utrku u dužini od 7,7 km.

29. 12. 2019. članovi URT „Nexe Team” Našice, Mario Pavičić, Jasna Plemeniti, Vesna Janković, Ivan Špoljarić sa članovima iz Sunje Markom Srnec i Antešom Džombom sudjelovali su na 19. Memorijalnoj utrci „Fokinom stazom” od Pakraca do Omanovca u spomen na Marijana Kulhavija – Foku i 6 Bjelovarčana poginulih 29. 12. 1991. godine. Ovu memorijalnu utrku u duljini od 11 km istrčalo je pedesetak ultramaratonaca pristiglih iz gotovo svih krajeva Hrvatske te jedan ultramaratonac iz Slovenije.

Pročitajte još