Provalio u trgovinu

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske tijekom noći 28. na 29. kolovoza, u Bizovcu, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu te ukrao cigarete i alkoholna pića. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta veća od 1000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Dragovoljno predali minsko – eksplozivna sredstava i oružja

U vremenu od 23. do 30. kolovoza, na području Policijske uprave osječko – baranjske, evidentirano je 5 dragovoljnih predaja minsko – eksplozivnih sredstava i oružja. Građani su na području Osijeka, Đakova i Našica dragovoljno predali 3 ručne bombe, vježbovnu minu za ručni bacač M 57, automatsku pušku i 2665 komada raznog streljiva.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 7 prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe su lako tjelesno ozlijeđene, a šest prometnih nesreća su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se 4 prometne nesreće, a na području Našica, Belog Manastira i Đakova po 1 prometna nesreća.

U vremenu od 27. do 29. kolovoza, na području Policijske uprave osječko – baranjske, evidentirano je 9 vozača (8 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda, evidentirano je 154 prekršaja, od kojih 88 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanje vozilom pod zabranom, 1 prekršaj upravljanje neregistriranim vozilom i 27 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je jučer, 29. kolovoza, u 15,15 sati, na državnoj cesti DC 2 (južna obilaznica), kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila, 50-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,45 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U petak, 27. kolovoza, u 15,20 sati, u Branjinom Vrhu, u nadzoru prometa zaustavljen je biciklist, 61-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,34 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Jučer, 29. kolovoza, u 00,25 sati, u Osijeku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 58-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila udario je u prometnu signalizaciju na cesti. Alkotestiranjem je vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,48 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje propisana je novčana kazna u iznosu do 16500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Jučer, 29. kolovoza, u 03,50 sati, na državnoj cesti DC 7 (đakovačka obilaznica), dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 34-godišnji hrvatski državljanin, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je s kolnika te napustio mjesto prometne nesreće. Vozač je naknadno je pronađen te mu je evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 0,82 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje propisana je novčana kazna u iznosu do 13500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još