Provalio u prodavaonicu


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u noći sa 6. na 7. svibnja nepoznati je počinitelj provalio u prodavaonicu na području Semeljaca. Počinitelj je ukrao nekoliko stotina kutija raznih cigareta, vrijednosti više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Lihvarski ugovor

Završeno je kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim hrvatskim državljaninom te se sumnja da je počinio kazneno djelo lihvarski ugovor. Od siječnja 2010. godine do svibnja 2019. godine 62-godišnjak je u Osijeku iskoristio tešku financijsku situaciju i lakomislenost 50-godišnjakinje i drugog 62-godišnjaka te im posudio novac uz kamatu po kojoj su morali vratiti nerazmjeran dug. Nastala im je ukupna materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Ukrao motokultivator

Između 4. i 6. svibnja nepoznati je počinitelj iz neograđene poljoprivredne površine u Tvrđavici ukrao motokultivator. Vlasniku je nastala materijalna šteta od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

Završeno je kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim hrvatskim državljaninom te se sumnja da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Policijski službenici obavili su pregled obiteljske kuće koju na području Čepina koristi 58-godišnjak te su pronašli i uz potvrdu oduzeli automatsku pušku s pripadajućim spremnicima, pušku s glatkim cijevima te više komada lovačkih patrona i streljiva, koje je nepovlasno posjedovao. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Tri su se dogodile na području Osijeka, dvije na području Đakova, a jedna na području Belog Manastira.

Jučer, 7. svibnja, u 20,,35 sati u Belom Manastiru dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Jedan od sudionika, 34-godišnja hrvatska državljanka, upravljala je osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 0,86 grama po kilogramu.

Stric pivo

Pročitajte još