Provalio u kuću i ukrao zlatni nakit

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u vremenu od 4. do 5. prosinca, u Osijeku, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću i ukrao zlatni nakit, vlasništvo 56-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko više desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEPožar na riječnoj šlepi

Jučer, 5. prosinca, oko 7 sati, u Osijeku, izbio je požar na riječnoj šlepi koja se nalazila usidrena na rijeci Dravi. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Osijeka, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Na mjestu događaja očevid su obavili policijski službenici uz stručnu asistenciju inspektora za zaštitu od požara.

U lovu pronašao bombu

Jučer, 5. prosinca, oko 10 sati, na poljskom putu kod mjesta Vladislavci, 45-godišnji hrvatski državljanin je pronašao ručnu bombu M-75. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo bombu.

Građani dragovoljno predali minsko – eksplozivna sredstva i oružja

Tijekom mjeseca studenog, na području Policijske uprave osječko – baranjske, evidentirano je 15 dragovoljnih predaja minsko – eksplozivnih sredstava i oružja. Građani su na području Policijske uprave osječko – baranjske dragovoljno predali 29 ručnih bombi, minobacačku minu, 4 automatske puške, pištolj, 9 kilograma eksploziva, strojnicu „Thompson“, 16 nabojnika za automatsku pušku, pušku ručne izrade, 8 komada raznih upaljača i inicijalnih dijelova i 5188 komada raznog streljiva.

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 7 prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka i Đakova evidentirali smo tri prometne nesreće, a na području Belišća jednu prometnu nesreću.

Pročitajte još