Provalio u kuću

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u noći 4. na 5. kolovoza, u Belom Manastiru, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću i ukrao novac, mobitel i tablet vlasništvo 29-godišnje hrvatske državljanke. Vlasnici je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 4 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Ukrao novac i brusilicu iz kuće

Jučer, u popodnevnim satima, u Đakovu, nepoznati počinitelj provalio je u kuću i ukrao novac i brusilicu vlasništvo 43-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 4 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Alkoholizirani vozači u prometu

U vremenu od 4. do 5. kolovoza, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 2 vozača (1 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Dana, 4. kolovoza, najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana u Osijeku, gdje je je u nadzoru prometa zaustavljen 30-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao biciklom. Alkotestiranjem je biciklistu evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,99 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 500 kuna.

Jučer, 5. kolovoza, najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u Osijeku, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen 33-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao osobnim automobilom. Alkotestiranjem je vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,24 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju do 9 mjeseci te 4 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još