Provalio u automobil i ukrao alat

Provalio u automobil i ukrao alat

Provalio u automobil i ukrao alat

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske tijekom noći s 22. na 23. listopada nepoznati je počinitelj provalio u osobni automobil parkiran u osječkom naselju Sjenjak. Iz vozila je ukrao alat vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Ukrao motokultivator

Tijekom noći s 22. na 23. listopada nepoznati počinitelj ušao je u dvorište obiteljske kuće u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku. Počinitelj je ukrao motokultivator. Materijalna šteta nastala 71-godišnjem vlasniku iznosi nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Krađa bicikla

Tijekom prijepodnevnih sati 23. listopada nepoznati je počinitelj iz dvorišta u Školskoj ulici u Osijeku ukrao bicikl. Materijalna šteta nastala 45-godišnjoj vlasnici iznosi nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Lažno prijavljivanje kaznenog djela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 25-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo lažno prijavljivanje kaznenog djela. Mladić je 27. kolovoza lažnim iskazom podnio kaznenu prijavu protiv 34-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenog kaznenog djela „Prijevara“. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Građanin pronašao ručne bombe

Jučer, 23. listopada u poslijepodnevnim satima građanin je u blizini mjesta Nard, na obali rijeke Drave, pronašao tri ručne bombe. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na siguran način preuzeo je bombe na mjestu pronalaska.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe su lakše ozlijeđene dok su četiri prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu. Tri su se dogodile na području Osijeka te po jedna na području Đakova, Belišća i Našica.

Na području PU osječko – baranjske 23. listopada policijski službenici zaustavili su jedanaest vozača (sedam vozača bicikla, tri vozača osobnih automobila i jedan vozač traktora) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveću prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su u 18,50 sati u Belišću, kada su zaustavili 62-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belišća, koji je upravljao biciklom, uz prisutnost alkohola u krvi od 2,08 grama po kilogramu.

U 14,55 sati u Krstovoj ulici u Osijeku dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Sudioniku prometne nesreće, 24-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Feričanaca, koji je upravljao teretnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,11 grama po kilogramu. Sukladno Prekršajnom zakonu, vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Jučer, 23. listopada od 15 do 21 sati policijski službenici proveli su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja vozača bicikla, mopeda i motocikla. Evidentirali su ukupno 50 prekršaja (sedam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, pet prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, dvadeset dva prekršaja vožnje po nogostupu ili nekorištenje biciklističke staze, četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja nekorištenja svjetala u noćnim uvjetima prometovanja, dva prekršaja nepropisnog parkiranja i dva prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom).

Pročitajte još