Proslavljen Dan Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice

Dan Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice proslavljena je jučer s velikim veseljem i ponosom, a ova je svečanost bila prilika da se istaknu izvanredni uspjesi škole i njezinih učenika. Svečanost su podržali pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković Gelenčir, bivši ravnatelj škole Josip Patajac, ravnatelji osnovnih škola i vrtića, predstavnici udruga, društava i klubova s našičkog područja kao i roditelji i učenici škole.

Na početku manifestacije okupljenima se obratio ravnatelj Željko Filjak koji je izrazio zadovoljstvo postignućima srednjoškolaca tijekom protekle godine te naglasio važnost stalnog usavršavanja i nastojanja da se postane najbolja verzija sebe.

„Danas smo imali čast proslaviti Dan naše škole kroz bogat program scenskih naših učenika. Ovo je prilika da se osvrnemo na godišnji rad škole i nagradimo naše najistaknutije učenike – one koji su postigli izvrsnost prema školskim standardima. Posebno izdvajamo učenike s prosjekom ocjena 4,7 kroz sve četiri, odnosno tri godine srednjoškolskog obrazovanja, kao i one koji su osvojili prva mjesta na županijskim natjecanjima ili postigli značajne rezultate na državnim natjecanjima, čime su proslavili ime naše škole i grada. Njihov trud i rad s mentorima pokazali su se iznimno vrijednima. Osim toga, ovo je bila prilika da predstavimo misiju i viziju škole, s ciljem da svaki učenik pronađe područje u kojem može postići uspjeh, uz pravilan trud i zalaganje. Naglašavamo i ulogu naših inspirativnih nastavnika koji svojim radom motiviraju učenike i vode ih kroz različite izvannastavne aktivnosti. Danas smo također iskoristili priliku da zahvalimo našim sponzorima, Gradu Našicama, udrugama i gospodarstvenicima koji podržavaju naše aktivnosti, uključujući Erasmus projekte. Sve to predstavlja uvod u nadolazeću proslavu 70. obljetnice škole. Danas smo slavili uspjeh, zajedništvo i zajednička postignuća učenika, nastavnika i roditelja.” – izjavio je ravnatelj Filjak osvrnuvši se i s nekoliko riječi na novi program koji kreće iduće školske godine.

„S ponosom najavljujemo da naša škola, u skladu s razvojnim planom, uvodi nove strukovne kurikulume. Od jeseni započinjemo s novim programom za medicinske sestre i tehničare opće njege, koji je izazvao veliki interes i za koji vjerujemo da će biti održiv u Našicama. Zahvaljujući podršci Grada, Županije i Opće županijske bolnice Našice te trudu škole, možemo ponuditi ovaj program koji nije bio dostupan u Našicama od 1984. godine. Ovo je izvanredna prilika da se on vrati u naš obrazovni sustav i pruži mladima mogućnost za prosperitetan razvoj u zanimanju koje odaberu kao svoj životni put. Vjerujemo da će ovo biti sjajna prilika za sve mlade u našem gradu.” – zaključio je ravnatelj.

Nakon uvodnog govora uslijedio je glazbeno – scenski program, recitacija, te predstava, a nazočni su mogli čuti i snimku radiogre medijske skupine škole s kojom su sudjelovali na državnoj Smotri LiDraNo 2024., a emisiju možete poslušati na ovoj poveznici: „Idemo na Lapovac”. I ove je godina Udruga računovođa i financijskih djelatnika nagradila najbolje učenike iz školskog natjecanja u računovodstvu, a nagrade je uručio predsjednik Udruge Dražen Ibriks. Također, profesor Goran Hajnal je uručio zahvalnice sponzorima, udrugama, gospodarstvenicima i Gradu Našicama koji su dugogodišnja potpora ovoj školi. Na kraju svečanosti priređen je domjenak na kojemu su se posjetitelji mogli krijepili hranom i slasticama koju su pripremili stručni nastavnici Kuharstva i Slastičarstva u ugostiteljskom praktikumu našičke srednje škole. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još