Proslavljen Dan OŠ Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac

Uz veliko slavlje i radost, Dan Osnovne škole Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac jučer (12. 6. 2024.) je obilježen svečanom proslavom u Kulturnom centru Slovaka. Manifestaciju su otvorili ravnateljica škole Ljerka Ćorković, predsjednica Mjesnog odbora Jelisavac Ivana Ligda te gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba. Ova posebna svečanost okupila je učenike, roditelje, nastavnike i mnoge članove lokalne zajednice kako bi zajedno proslavili postignuća škole.

Učenici su pokazali zavidna znanje i vještine na raznim natjecanjima

Svečanost je započela riječima dobrodošlice ravnateljice Ćorković, koja je istaknula važnost ovog dana za jelisavačku Osnovnu školu, ali i za Jelisavac koji ove godine proslavlja 135. rođendan.

„Danas je poseban dan za nas jer slavimo dva važna događaja – Dan škole i 135. rođendan Jelisavca. S ponosom smo zapalili 135 svjećica na rođendanskoj torti, simbolizirajući svaku godinu postojanja našeg mjesta. Kroz ovu školsku godinu, učenici su pokazali zavidna znanje i vještine na raznim natjecanjima i smotrama. Stoga ćemo danas nagraditi najuspješnije učenike za njihove izvanredne rezultate jer njihov trud, rad i predanost zaslužuju priznanje i čestitke. Od srca čestitam našem selu Jelisavcu njegov 135. rođendan, a Gradu Našicama njegov Dan.” – izjavila je ravnateljica Ćorković.

Nakon ravnateljice i predsjednice MO Ivane Ligde gradonačelnik Krešimir Kašuba je pozdravio sve okupljene te je izrazio svoje čestitke školi i njenim učenicima. „Ponosni smo na postignuća učenika i rad nastavnika koji svakodnevno ulažu u obrazovanje naše mlade generacije. Ova škola igra jednu od ključnih uloga u našem gradu, oblikujući budućnost mladih generacija. Učenici ovdje stječu znanja i vještine koje će ih pratiti cijeli život.” – zaključio je gradonačelnik Kašuba.

Proslava Dana OŠ Ivana Brnjika Slovaka bila je obogaćena raznim kulturnim i umjetničkim nastupima učenika, a program je izveden na hrvatskom i slovačkom jeziku. Učenici su pripremili, uz pomoć svojih nastavnika i učitelja, plesne točke, glazbene izvedbe i recitacije koje su oduševile sve prisutne. Tijekom proslave, dodijeljene su i zahvalnice učenicima i nastavnicima za izuzetne rezultate i doprinos školi koja predstavljaju motivaciju i poticaj za daljnji rad i razvoj, a mnogobrojni su posjetitelji mogli svojim donacijama pomoći rad Učeničke zadruge koja je svoje radove izložila na ulazu u Kulturni centru Slovaka. Galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još