Svečanom večerom proslavili Međunarodni dan sestrinstva

Svečanom večerom proslavili Međunarodni dan sestrinstva

Svečanom večerom proslavili Međunarodni dan sestrinstva

Tradicionalno medicinske sestre i tehničari proslavili su svoj dan, Međunarodni dan sestrinstva te Međunarodni dan primaljstva uz svoje goste iz cijele bolnice. No, kako su istaknuli organizatori proslava ovih dana provodi se i kroz cijelu godinu kaznim aktivnostima. Tako su našičke sestre i tehničari kroz godinu organizirali posjetu vrtiću za odrasle Amedea, nekoliko akcija darivanja krvi, obilježili Međunarodni tjedan dojenja, Svjetski dan borbe protiv sepse, biciklijadu, Međunarodni simpozij Palijativne skrbi, Dječji tjedan te mnoge javno zdravstvene akcije. Za svoj rad bile su nagrađene priznanjem primjera dobre prakse u palijativnoj skrbi te mnogim drugim priznanjima.

Veliko razumijevanje i poticaj njihovom radu pruža ravnatelj našičke bolnice Hrvoje Šimić, a svoju potporu dolaskom na ovaj događaj pokazao je i župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić.

“Još jedna godina iza dan, a Dan sestrinstva nekako računamo i kao dio radne godine, neovisno o kalendarskoj godini. Uvijek se na ovoj zabavi podsjetimo svega onoga što je učinjeno u protekloj godini, a za što su uvelike zaslužne medicinske sestre i tehničari.

Našička bolnica je u prošloj godini napravila izuzetno velike iskorake u smislu svih poslovnih i statističkih pokazatelja pa je vrijedno spomenuti da smo imali 5000 potpuno novih pacijenata, 2018. u odnosu na 2017. učinjeno preko 15 000 više zdravstvenih usluga i, ono što je najzanimljivije da je u našem rodilištu zabilježen porast rođenih beba što nas čini potpuno drugačijim od drugih zdravstvenih ustanova u Slavoniji ,ali i cijeloj Hrvatskoj. Sve sestre svojim su radom dovele do rezultata koje našička bolnica ima i koristim ovu priliku da im se zahvalim te poželim dobru suradnju u ovoj godini.” – rekao je ravnatelj Hrvoje Šimić.

“Našička bolnica je definitivno vrlo kvalitetno organizirana, ono što je bitno reći da mi kao županija, a i na inicijativu same bolnice, sve ono što je potrebno za rad nabavljamo. Čestitam ravnatelju i sestrama na njihovom trudu, a županija i dalje stoji iza bolnice kako je to i do sada bilo. Čestitka na svemu onom što rade.” – rekao je župan Ivan Anušić.

U ime organizatora Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih tehničara i tehničara, Harolt Placento, je istaknuo da je ova zabava poseban način proslave i priznanja rada svih medicinskih djelatnika.

“Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara tradicionalno kao i svake godine organizira proslavu Međunarodnog dana sestrinstva, međutim to je i proslava Međunarodnog dana primaljstva i Međunarodnog dana sindikata. A dane sestrinstva obilježavamo i kroz cijeli tjedan, a da ne budem neskroman i kroz cijelu godinu. Posebna nam je čast što nam se odazvao velik broj ljudi, predstavnici Grada Našica, župan, ravnatelj bolnice, rukovoditelji svih odjela, umirovljene sestre, gosti iz Doma zdravlja Našice te Orahovice i Đurđenovca.” – rekao je organizator Harolt Placento.

Svakako treba pohvaliti i sve sestre i tehničare koji rade u našičkoj bolnici jer ovim što savjesno obavljaju posao svoje vrijeme posvećuju i promicanju svog poziva, ali i informiranju građana o raznim bolestima i liječenjima. U svim akcijama predvodi ih aktivna glavna sestra Zvjezdana Gvozdanović ujedno i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo.

“Danas je naš dan,želim čestitati svim kolegama, kolegicama i primaljama Međunarodni dan sestrinstva i Međunarodni dan primaljstva te im se želim zahvaliti na dosadašnjoj suradnji. Radili smo cijele godine na puno toga, želim im se zahvaliti za svaki trenutak koji su nesebično provodili uz naše pacijente. Želim se zahvaliti našim umirovljenim kolegicama koje su došle uveličati ovu proslavu te županu Anušiću i uvaženim gostima koji su prihvatili naš poziv, a posebno našem ravnatelju Hrvoju Šimiću na razumijevanju i suradnji tijekom cijele godine.” – rekla je Zvjezdana Gvozdanović.

[aigpl-gallery id=”37076″]

Pročitajte još