Promocija slikovnice “Više se ne bojim Babe Roge!” na FFOS-u

Promocija slikovnice “Više se ne bojim Babe Roge” održat će se u utorak 7. veljače 2023. u učionici 39 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 13 sati, a promocija je otvorena za javnost.
O slikovnici će, uz profesoricu govoriti recenzentice doc. dr. sc. Vedrana Živković Zebec , Marija Lesandrić, mag. prim. educ. te Ivana Hornjak defektolog – logoped.. Kroz interaktivnu promociju slikovnice za djecu nazočne će provesti studentice diplomskog studija pedagogije Filozofskog fakulteta u Osijeku i studenti diplomskog studija ilustracije Akademije za umjetnost i kulturu sa svojim mentoricama prof. dr. sc. Marijom Sablić te doc. dr. art Anom Sladetić Šabić.

Staroslavenska mitološka bića

Slikovnica Više se ne bojim Babe Roge na jedinstven način čitatelja uvodi u svijet vjerovanja naših predaka i narodnih predaja s naglaskom na staroslavenska mitološka bića koja već generacijama obogaćuju dječji folklor. Kroz dva koda komunikacije, likovni i jezični, ostvaruje se blizak kontakt s malim čitateljem. Stihovi su pisani posebnim fontom (OmoType font) koji omogućava osobama koje imaju disleksiju brže i ugodnije čitanje bez napora. Ne smijemo zanemariti niti bogatstvo popratnih audio priča koje prate slikovnicu i omogućavaju opetovano uživanje u pripovijedanju. Do audio priča o mitološkim likovima čitatelj dolazi klikom na QR kodove koji se nalaze u slikovnici. Na ovaj se način povezuje čitanje i slušanje, gledanje i zamišljanje.

Pročitajte još