Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima te i dalje toplije od prosjeka

Promjena vremena stiže u petak uz kišu, često i u obliku pljuskova s grmljavinom, pri čemu će i danju biti manje toplo. Prije toga, danas poslijepodne mjestimice je moguća kratkotrajna slaba kiša.

Ovog četvrtka jutarnja temperatura u Našicama iznosila je 23 °C, a najviša dnevna će još danas biti iznad prosjeka za ovo doba godine – kretat će se oko 30 °C. Sredinom dana mjestimice će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorskim područjima, a poslijepodne su lokalno mogući i drugdje u unutrašnjosti. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, mjestimice s jakim udarima. Najniža temperatura zraka na kopnu od 12 do 17, a najviša dnevna uglavnom između 25 i 30 °C.

Približavanje frontalnog poremećaja prema našoj zemlji, najprije će se osjetiti u najzapadnijim dijelovima Hrvatske. Zbog toga se meteoropati mogu žaliti na manje tegobe uzrokovane vremenom. Iako će na krajnjem istoku jačati jugozapadnjak a na jugu zemlje jugo, u ovim će dijelovima zemlje utjecaj vremena biti nešto povoljniji u odnosu na ostale krajeve.

Pročitajte još