Prometna nesreća u Podgoraču

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske na području Policijske postaje Našice, u Ulici Kralja Tomislava u mjestu Podgorač jučer oko 11,25 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao moped i osobni automobil. Do sudara s automobilom došlo je kada se 17-godišnjak iz Podgorača s mopedom neoprezno uključivao u promet sa sporedne na glavnu cestu. Od siline udara vozač mopeda pao je na prednji dio osobnog automobila, a potom na kolnik dok je moped odbačen u kanal gdje se i zaustavio. Četrdesetšestogodišnji vozač osobnog automobila nije bio pod utjecajem alkohola i za vrijeme vožnje koristio je sigurnosni pojas dok sedamnaestogodišnjak nije alkotestiran zbog zadobivenih ozljeda te mu je u KBC Osijek uzeta krv i urin radi analize na alkohol. Vozač mopeda za vrijeme vožnje nije koristio zaštitnu kacigu te je zadobio teške tjelesne ozljede.

Na mjesto događaja izišao je zamjenik općinskog državnog odvjetnika iz Osijeka, koji je obavljanje očevida prepustio policiji. Zbog obavljanja očevida prometne nesreće DC-515 u mjestu Podgorač od 11,25 do 13,55 sati bila je zatvorena za sav promet te se odvijao obilaznim pravcima.

Požar u obiteljskoj kući

U srijedu je oko 19,10 sati u Bistrincima došlo do požara u obiteljskoj kući u vlasništvu 59-godišnjakinje i 55-godišnjakinje, koje u trenutku izbijanja požara nisu bile u kući. Do požara je došlo unutar spavače sobe i dio predsoblja. Obavljenim očevidom očevidne ekipe Policijske postaje Belišće i protupožarnim inspektorom utvrđeno je da je do požara došlo uslijed električnog kvara ledenice. Materijalna šteta cijeni se na oko 3.000 eura. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bistrinci. Tijekom požara nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zaključao računalne podatke obrtu

Nepoznati je počinitelj između 31. siječnja i 1. veljače zaključao računalne podatke obrta iz Josipovca te je za otključavanje zatražio 15.000 eura. Policija intenzivno traga za počiniteljem.

Prometna nesreća u Dalju

Danas u 7,25 sati u Ulici bana Josipa Jelačića u Dalju dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao osobni automobil i biciklistkinja. Do prometne nesreće došlo je jer 38-godišnji vozač osobnog automobila nije očistio zaleđeno vjetrobransko staklo, uslijed čega je prednjim dijelom vozila udario u bicikl s kojim je upravljala 69-godišnjakinja koja se kretala uz desni rub kolnika iste ulice. Vozač osobnog automobila nije bio pod utjecajem alkohola te je za vrijeme vožnje koristio sigurnosni pojas. Šezdesetdevetogodišnja biciklistica hitno je prevezena u Klinički bolnički centar Osijek, gdje joj pružaju liječničku pomoć zbog zadobivenih teških i po život opasnih ozljeda. Protiv vozača automobila policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Provalio u restoran

Nepoznati je počinitelj jučer u Osijeku provalio u restoran iz kojeg je ukrao više od 500 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća, od kojih je u dvije prometne nesreće jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede i jedna lake tjelesne ozljede dok je u preostale četiri prometne nesreće nastala samo materijalna šteta. Tri prometne nesreće dogodile su se na području Našica te po jedna na području PPRP Osijek, Belog Manastira i Đakova.

U nadzoru prometa zatečeno četiri alkoholizirana vozača

U protekla 24 sata na području PU osječko – baranjske u nadzoru prometa zatečeno je četiri vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao autom s 1,81 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 00,01 sati u Ulici Kneza Trpimira u Osijeku kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 52-godišnjak iz Osijeka. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,81 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Prometna nesreća s materijalnom štetom

Jučer u 18,10 sati u Karancu dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Četrdesetogodišnjak iz Karanca upravljao je osobnim automobilom te uslijed nepropisnog skretanja udario u drugo vozilo. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,04 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.150 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda.

Foto: ilustracija

Pročitajte još