Prometna nesreća s poginulom osobom – Izvješće PU osječko – baranjske

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 16. kolovoza, oko 11,35 sati, na državnoj cesti D2 između Jelisavca i Markovca Našičkog dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao vozač traktora, 61-godišnji hrvatski državljanin.

Vozači traktora i teretnog automobila kretali su se iz smjera istoka u smjeru zapada. Zbog neprilagođene brzine kretanja vozila gustoći prometa, vozač teretnog automobila, 23-godišnji hrvatski državljanin, nije na vrijeme uočio traktor te je svojim prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio traktora. Vozač traktora na mjestu je smrtno stradao.

Na mjestu događaja očevid su obavili policijski službenici u suradnji sa zamjenikom Općinskog državnog odvjetnika. U vremenu od 11,40 do 15,20 sati za sav promet je bila zatvorena državna cesta D2 te se promet odvijao zaobilaznim pravcima.

Teška prometna nesreća između Našica i Jelisavca sa smrtnom posljedicom

Policija pronašla kradljivca mobitela

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 38-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Krađa. Tijekom veljače ove godine, u Čemincu, 38-godišnjak je iz obiteljske kuće ukrao mobitel vlasništvo 32-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 2500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Ukrao i koristio bankovnu karticu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 49-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Računalna prijevara. Tijekom travnja ove godine, u Osijeku, 49-godišnjak je ukrao iz novčanika i koristio bankovnu karticu 60-godišnje hrvatske državljanke te je u par navrata podigao novčane iznose. Vlasnici bankovne kartice počinjena je materijalna šteta oko 4500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 11 prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je smrtno stradala, a u jednoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. U devet prometnih nesreća nastala je materijalna šteta.

Na području Osijeka dogodilo se četiri prometne nesreće, na području Donjeg Miholjca i Belog Manastira dogodilo se dvije prometne nesreće te na području Đakova, Belišća i Našica jedna prometna nesreća.

Jučer, 16. kolovoza, na području Policijske uprave osječko – baranjske, u prometu je zaustavljeno 3 vozača (1 vozač osobnog automobila i 2 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Dana, 16. kolovoza, u 00,20 sati, u Topolju, u nadzoru prometa je zaustavljen biciklist, 20-godišnji hrvatski državljanin te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,63 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Jučer, 16. kolovoza, u 19,35 sati, u Podravskim Podgajcima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozač automobila, 67-godišnji hrvatski državljanin, nije prilagodio brzinu kretanja i sletio je s kolnika. Alkotestiranjem mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,85 grama po kilogramu što je u posljednja 24 sata najveća evidentirana prisutnost alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još