Prometna nesreća s poginulom osobom

Na cesti D212, između Karanca i Belog Manastira, jučer se oko 12,15 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 41-godišnji vozač osobnog automobila. Očevidom na mjestu prometne nesreće, koji su obavili policijski službenici Policijske postaje Beli Manastir, utvrđeno je da je do nje došlo na način da se 41-godišnji vozač osobnog automobila nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao na prometnu traku namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera kojom prilikom je udario u teretni automobil stranih registarskih oznaka s priključnim vozilom, a s kojim je upravljao 51-godišnjak.

Uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu nesreće preminuo je 41-godišnjak. Mrtvo tijelo prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek radi obdukcije. Pedesetjednogodišnji vozač teretnog automobila lakše je ozlijeđen. Zbog očevida, od 12,15 sati do 22,52 sati promet na državnoj cesti D212 bio je zatvoren za promet te se odvijao okolnim cestovnim pravcima.

Tijekom proteklih 48 sati 14 prometnih nesreća

U proteklih 48 sati na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 14 prometnih nesreća. U tri prometne nesreće jedna osoba je smrtno stradala, dok su dvije lakše ozlijeđene. U 11 prometnih nesreće nastala je materijalna šteta. Šest prometnih nesreća evidentirano je na području PPRP Osijek, po dvije na području PP Beli Manastir, PP Belišće i PP Donji Miholjac te po jedna na području PP Đakovo i PP Našice.

Evidentirano šest alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske od 29. svibnja do 30. svibnja evidentirano je šest vozača (četiri vozača osobnih automobila i dva vozača bicikala) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao biciklom s 1,85 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 29. svibnja u 18,10 sati u Našicama, kada je u nadzoru prometa zatečen 60-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,85 promila alkohola u krvi.

Pročitajte još