Pripadnici Hrvatske vojske na Nexe Croatia Backyard Ultri

Pripadnici Hrvatske vojske i djelatnici Ministarstva obrane sudjelovat će i ove godine na „Nexe Croatia Backyard Ultra” ultramaratonskoj utrci koja će započeti 28. lipnja 2024. godine u blizina Našica – na jezeru Lapovac. Ovogodišnji Backyard bilježi rekordan broj sudionika iz 11 zemalja svijeta, a Ministarstvo obrane i Hrvatsku vojske predstavljat će 15 pripadnika koji, po drugi put, sudjeluju u ovoj utrci.

Specifičnost ove vrste natjecanja je u tome što svi natjecatelji moraju uzastopno pretrčati udaljenost od 6706 metara za manje od jednog sata. Kad se završi svaki krug preostalo vrijeme, ako ga je ostalo, unutar sata obično se koristi za oporavak za utrku koja slijedi idući sat. Utrka je eliminacijskog tipa sve dok posljednji natjecatelj ne ostane na stazi.

„Nexe Croatia Backyard Ultra” je utrka koja je licencirana u svjetskoj Backyard federaciji sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, a ova utka u Hrvatskoj je jedinstvena zbog činjenice da do sada, niti na jednoj utrci nije bila uključena ekipa koja je predstavljala Ministarstvo obrane i Oružane snage jedne zemlje na što su posebni ponosni organizatori iz URT „Nexe Team“-a Našice koji, među svojim članstvom, imaju velik broj pripadnika Hrvatske vojske.

FOTO: MORH

Pročitajte još