Prilikom obilaska investicija u Jelisavcu gradonačelnik Kašuba najavio nova ulaganja

Danas je gradonačelnik Krešimir Kašuba zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalenom Vidaković – Gelenčir posjetio NK „Vihor” Jelisavac, jedan od najaktivnijih nogometnih klubova na ovom području. Klub, uz pomoć Grada i lokalnih gospodarstvenika, obnavlja krov, a u planu je i obnova fasade klupskih prostorija. Njih su dočekali predsjednik kluba Denis Balentić, Ljerka Ćorković, ravnateljica OŠ Ivana Brnjika Slovaka i vijećnica Gradskog vijeća Grada Našica te član Uprave kluba Franjo Hofer.

Grad Našice prepoznao je važnost podrške lokalnim sportskim klubovima te je odlučio podržati i obnovu prostorija

Grad Našice sustavno ulaže i nastavit će ulagati kako u Jelisavac tako i u sva mjesta na području Grada Uz financijsku pomoć grada, gradonačelnik Kašuba je, također, povezao klub s lokalnim gospodarstvenicima koji su izrazili interes za sudjelovanje u ovom projektu.

„Nastavkom obilaska investicija na području Grada Našica danas smo posjetili i Jelisavac, odnosno Nogometni klub „Vihor” koji, u svoje 4 selekcija, okuplja velik broj djece i jedna su od najaktivnijih sportskih kolektiva na našičkom području. Tako smo došli obići radove na samim prostorijama kluba na kojoj do izražaja dolazi sinergija ovog Kluba, Grada Našica te lokalnih privrednika od kojih ću svakako izdvojiti NEXE d.d., naš najveći gospodarski subjekt. Oni su donacijom crijepa uvelike pripomogli obnovi prostorija. Ovim se putem zahvaljujem i predsjedniku „Vihora” Denisu Balentiću s kojim imamo izuzetno dobru suradnju, a koji je uvelike zaslužan za ulaganja u Klub. Treba svakako naglasiti kako Jelisavac ima kompletnu infrastrukturu koja je potrebna za jednu visoku kvalitetu života njegovih mještana, a pogotovo za život mladih obitelji.

Grad Našice sustavno ulaže i nastavit će ulagati kako u Jelisavac tako i u sva mjesta na području Grada. Naime, u idućem razdoblju ćemo uložiti u obnovu pristupnog mosta za poljoprivredna zemljišta koji se nalazi u Ulici Jana Žiške. Trenutno se nalazimo u fazi u kojoj utvrđujemo njegovo stanje, odnosno vidjet ćemo hoćemo li ići u njegovu rekonstrukciju ili izgradnju novog. Ulaganja idu i u smjeru mosta koji se nalazi u Bistričkoj ulici – slijedi njegova sanacija koju, u potpunosti, financira Grad Našice. Također, ove godine kreće i rekonstrukcija nogostupa uz Osnovnu školu Ivana Brnjika Slovaka, a on će se obnoviti na zahtjev ravnateljice i vijećnice u našičkom Gradskom vijeću Ljerke Ćorković kao i Mjesnog odbora Jelisavac. U ovom smo trenutku i pri završetku izrade dokumentacije za sanaciju, odnosno izgradnju nogostupa od početku Ulice I. B. Slovaka pa do Ulice Jana Žiške. Njega ćemo raditi u etapama jer se radi o velikoj investiciji. Od radova u ovoj godini ću izdvojite one na mrtvačnici kao i redovita ulaganja u Dobrovoljno vatrogasno društvo, a riješili smo i projektnu dokumentaciju za ljetnu pozornicu KUD-a Ivana Brnjika Slovaka.” – rekao je, između ostalog, gradonačelnik Kašuba naglasivši nastavak dobre suradnje.

Od budućih ulaganja izdvojeno je ono u obnovu fasade

Predsjednik Balentić izrazio je zahvalnost gradonačelniku i gradskoj upravi na podršci. “Ova obnova donosi nam ne samo ljepši i funkcionalniji prostor, već i dodatnu motivaciju za daljnji razvoj kluba.” – izjavio je Balentić te je nastavio.

„Nakon sportskih uspjeha odlučili smo se na znatna ulaganja u infrastrukturu te bih se ovim putem zahvalio našim udrugama i svim firmama koju su pomogle u obnovi, a izdvojio bih NEXE d.d., Štefiček grupu, Osječku pivovaru, Pro-lim te, naravno, Grad Našice bez kojeg ovo ne bi bilo moguće ostvariti. Kao što je gradonačelnik rekao NK „Vihor” ima četiri mlađe kategorije i seniorsku ekipu – radi se o velikom broju igrača i klub zahtijeva dosta truda te odricanja svih uključenih u njegov rad.

Također se zahvaljujem našim udrugama i društvima koji su nam uvelike pomogli i cijelo vrijeme nam stoje na raspolaganju. Trenutno nam je prioritet obnova krova koji je postavljen prije dvadesetak godina, a od budućih ulaganja izdvojit ću obnovu fasade. Moram se još zahvaliti i NK NAŠK-u na posudbi strojeva za prozračivanje trave jer imamo problema sa zadržavanjem vode na nogometnom terenu.” – izjavio je predsjednik Balentić te je najavio buduće aktivnosti „Vihora”. „Dosta tog je u planu za ljetni period – prvo nam slijedi turnir početnika, nogometaša do deset godina koji će se održati 24. 06. na našim terenima, u kontaktu smo s klubovima i čekamo potvrde. Početkom srpnja održat će se 2. Jelisavačka čobanijada, a nakon nje organiziramo tradicionalni nogometni turnir 4 slovačka sela, 14. po redu. U planu je još i turnir za pionire, a ponovno ćemo pokrenuti i malonogometni turnir koji se igrao na Veliku gospu. Ovim putem pozivam sve zainteresirana da nas posjete, a, također, pozivam sve mlade da su uključe u rad svojih društava, klubova i udruga.”

Nogometni klub „Vihor” se nada da će obnovljene klupske prostorije služiti kao središte sportske aktivnosti i okupljanja zajednice te doprinijeti daljnjem razvoju lokalnog nogometa.

Pročitajte još