„Prijatelji za prijatelje” – 3. Feričanačka rekreativna utrka privukla veliki broj natjecatelja

Jučer, 9. 3. 2024. godine, održana je 3. Feričanačka rekreativna utrka „Prijatelji za prijatelje”. Utrka je bila sportskog, rekreativnog i humanog karaktera, a organizirali su je Udruga učenika, mladih i učenika s teškoćama „Prijateljstvo” – Feričanci i Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team” Našice. Okupili su se trkači iz većeg dijela Hrvatske kako bi podržali ovaj humanitarni događaj, a trčale su se utrke od 6 km (utrka za građane), 9 km i 21 km (feričanački polumaraton) kao i dječja utrka s kojom je i otvorila ovogodišnju utrku.

Rezultati:

6 km, ženska kategorija

 1. mjesto: Ivna Maričić,
 2. mjesto: Klara Kolarić,
 3. mjesto: Željka Pajc Muharemović

Utrka na 6km, muška kategorija

 1. mjesto: Danijel Jovinac,
 2. mjesto: Matija Fapali,
 3. mjesto: Patrik Šaur

Utrka na 9 km, ženska kategorija

 1. mjesto: Sonja Sabo,
 2. mjesto: Katarina Najmenik,
 3. mjesto: Silvija Osvald

Utrka na 9 km, muška kategorija

 1. mjesto: Goran Sabolić
 2. mjesto: Josip Kapraljević,
 3. mjesto: Vedran Lamot

Polumaraton, 21 km, ženska kategorija

 1. mjesto: Jasna Pavičić,
 2. mjesto: Katarina Bandalo,
 3. mjesto: Ivana Zelenika

Polumaraton, 21 km, muška kategorija

 1. mjesto: Marko Barać,
 2. mjesto: Dražen Tadić,
 3. mjesto: Boris Nago

Predsjednik feričanačke Udruge Alen Dado i predsjednik našičke Udruge rekreativnog trčanja Tomislav Gall dodijelili su nagrade najboljim trkačima zahvalivši se pri tom sponzorima i svim sudionicima koji su pomogli kupovini novih računala Udruzi „Prijateljstvo”.

„Jako smo zadovoljni zbog vremena koje nas je poslužilo i velikog odaziva trkača na 3. Feričanačku rekreativnu utrku. Posebno nas raduje povećanje broja djece koja su se uključila u svojoj rekreativnoj utrci, ali također smo izuzetno zadovoljni što su i odrasli trkači prepoznali važnost ovog događaja. S prihodom koji smo prikupili na ovoj utrci, usmjerenom prema projektu „Informatika za sve”, planiramo nabaviti nova računala za djecu koja aktivno sudjeluju u našoj udruzi. Ovaj projekt ima veliki značaj za nas jer želimo omogućiti pristup modernoj tehnologiji kako bi potakli njihovu edukaciju i razvoj. Želim izraziti iskrenu zahvalnost našim vrijednim donatorima koji su podržali ovu inicijativu. Hvala tvrtkama Nexe d.d., Općini Feričanci, Osilovcu d.d., Enosophiji, Caffe Baru “Aloha” i Total Sportu na njihovom velikodušnom doprinosu jer bez njihove podrške ne bismo mogli ostvariti ovakav uspjeh. Radujemo se budućim projektima i suradnji koja će i dalje jačati našu zajednicu.” – zaključio je predsjednik Dado. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još