Prevaren za novac i mobitel

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 18. listopada, 44-godišnji hrvatski državljanina stupio je u kontakt putem društvene mreže s nepoznatom osobom i dogovorio kupnju i preuzimanje mobitela. Po prethodnom dogovoru, 44-godišnjak je uplatio na račun nepoznatog vlasnika 1500 kuna za otkup mobitela, nakon čega je nepoznata osoba prekinula daljnju komunikaciju i nije dostavila mobitel niti vratila uplaćeni novac. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Ukrao novčanik s novcem i dokumentima

Jučer, 18. listopada, u prijepodnevnim satima, u Đakovu, nepoznati počinitelj je iz torbe koja se nalazila u kancelariji pravne osobe, ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima vlasništvo 64-godišnje hrvatske državljanke. Vlasnici je počinjena materijalna šteta od nekoliko stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometnih nesreća, gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osobe lako tjelesno ozlijeđene. Preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Po dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i Našica.

Jučer, 18. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 5 vozača (3 osobnog automobila, 1 traktora i 1 bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,35 sati, u Marijancima, kada je nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 71-godišnji hrvatski državljanin iz Umaga. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,88 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još