Premijer liga za prvaka, 4. kolo – Nexe – GRK Varaždin 1930 24:21(12:10)

rk1

rk1

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMESusret Nexea i Varaždina i ovoga je puta napunio dvoranu Kralja Tomislava. Utakmica je na momente bila neizvjesna, iako se mora ustvrditi kako su Našičani većim dijelom bili u vodstvu.

 

Početak je krenuo loptom za Nexe ali je Sokolić pogodio stativu. U napadu Varaždinaca i iznuđenih sedam metara vratar Lelić brani šut Tokića. Ubrzo nakon toga vodstvo Nexea preko Nuića. Celebi povisuje a Varaždinci svoj prvi pogodak (D.Sršen) postižu u šestoj minuti. Nakon pogotka Vegara(3:1) serija Varaždina za prvo poravnanje (3:3) i prvo vodstvo(I.Sršen). Nexe uzvraća (Vegar 2, Celebi) i ponovno je +2(6:4). Nakon pogotka Šipića trener Kordi zove tim out, poslije kojeg Varaždinci ulaze u novu seriju +3 za novo vodstvo(6:8). U naredne tri minute Neke poravnavao i preko Crnića prelazi u vodstvo(9:8). Sada trener Ivandija zove minutu odmora, na njegovu žalost Mrđenović povećava rezultat. Do isteka prvih trideset minuta po dva pogotka s obje strane i obostrano isključenje Mrđenovića i Kuduza.

 

Drugo poluvrijeme kreću Varaždinci i čine probijanje u napadu. Prvi pogodak postiže Celebi u 33. minuti. Tri minute kasnije prvi puta razlika je +4(15:11). Izgledalo je kako je to početak kraja ali se uporni Varaždinci ne predaju. Novom serijom dolaze na pogodak zaostatka(15:14). To im uspijeva, iako s igračem manje, i polovicom poluvremena (17:16). Pet minuta prije toga crveni karton zasluženo je dobio Horvat. Prigodom izvođenja sedmerca loptom je pogodio u glavu vratara Lelića. Deset minuta prije kraja razlika je ponovno +4(21:17). Nešto kasnije i pet. Varaždin i usprkos toga se ne predaje. U tri minute postiže isto toliko pogodaka i razlika je (23:21) kao na odmoru. Do kraja nekoliko tehničkih pogrešaka s obje strane i isključenje Kuduza. Nuić sa sedam metara pogađa gredu, Varaždinci gube loptu a Celebi sa zvukom sirene postiže svoj šesti pogodak i konačni rezultat.

 

Zaključak susreta je kako je ovo bila dobra i čvrsta utakmica, ali i zaslužena pobjeda Našičana. Varaždin se predstavio u lijepom svjetlu, ne istina u onom kada su zadnji puta bili u Našicama i doživjeli mnogo veći poraz.

 

Našice – ŠŠD Kralja Tomislava. Gledatelja 1100.

Suci: Saša Vučić, Anto Josić(obojica Zagreb).

Nadzornik Igor Barle(Zagreb).    

Nexe: P. Lelić(10+3), Gadža, Eter 1, Crnić 1, Mrđenović 1, Barišić-Jaman 2, Tomas, Kružić, Juzbašić(1), Jurjević 2, Sokolić 2, Nuić 5/1, Sakić, Vegar 4, Celebi 6, Herceg.

Trener Zdenko Kordi.

Varaždin: Šipić 2, Jeftić, Horvat 2, Kontrec, Vicek, I.Sršen 5, Vidaček 1, Špikić, Kuduz 6, Tokić 1, Lončar(9+1), Huđ, Batinović, D.Sršen 3, Herman, Marčec 1.

Trener Silvio Ivandija.  

Sedmerci: Nexe 1/3.  Varaždin 1/4 . 

Isključenja: Nexe 4 minute(Mrđenović, Vegar 2). Varaždin 12 minuta (Kuduz 2+2, Šišić, Horvat, Vidaček, D.Sršen 2).

Crveni karton: Ivan Horvat(Varaždin)

Igrač utakmice: Perica Lelić(Nexe).

Pročitajte još

Učitavanje...