Pozitivno 15 od 288 obrađenih uzoraka – Bez novooboljelih na našičkom području

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko – baranjske županije testirano je 288 uzoraka od kojih je 15 bilo pozitivno na koronavirus. Šest novopozitivnih osoba je s područja Osijeka, a po jedna s područja Antunovca, Čeminca, Đakova, Erduta, Marijanaca, Satnice Đakovačke, Petlovca, Petrijevaca i Punitovaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 98 osoba oboljelih od COVID-19, i to 72 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 12 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 26 pacijenata s tim oboljenjem.

 

Na području Osječko – baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 684 osoba. Policijski službenici provjerili su 31 osobu u samoizolaciji, a samo u jednom slučaju u Belom Manastiru utvrdili su kršenje propisane mjere. Obavili su i 228 nadzora objekata pri čemu nije utvrđeno kršenje mjere. Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 59 nadzora provođenja epidemioloških mjera (u 13 objekata uslužnih djelatnosti, 8 pekarnica, po 7 benzinskih crpki, prodavaonica i trgovina te ugostiteljskih objekata, 5 u trgovačkim centrima, u tri fitnes centra, a ostale u drugim objektima). Utvrdili su jednu nepravilnost te izdali nalog za njeno otklanjanje.

Pročitajte još