Požar u stanu

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske danas, 12. studenog, oko 1 sat, u Vukovarskoj ulici, u Osijeku, došlo je do požara u stanu 69-godišnjeg hrvatskog državljanina uslijed tehničke neispravnosti električne grijalice. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka te nije bilo ozlijeđenih osoba. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi izvješće o događaju.

Tjelesno ga napao i ukrao mobitel

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik počinio kazneno djelo „Teška krađa“. U utorak, 10. studenog, oko 21 sat, u Osijeku, maloljetnik je tjelesno napao 42-godišnjeg hrvatskog državljanina i ukrao mu mobilni telefon. Vlasniku je nastala materijalna šteta oko tisuću kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Pronalazak minsko – eksplozivnog sredstva

Jučer, 11. studenog, oko 14, 25 sati, u poljskom predjelu Gaj, kod Šljivoševaca, 45-godišnji građanin pronašao je 3 ručne bombe i 43 komada streljiva. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko – baranjske ručne bombe i streljiva je na siguran način izuzeo s mjesta pronalaska.

Policija podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. MUP poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Također Vas mole da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Pronađeni počinitelji kaznenih djela

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 23-godišnji, 19-godišnji i 18-godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo “Teška krađa“. U subotu, 31. listopada, oko 14,20 sati, u Osijeku, iz prodavaonice trgovačkog centra 23-godišnji, 19-godišnji i 18-godišnji hrvatski državljani ukrali su razne artikle. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, dvije na području Belog Manastira i jedna na području Đakova.

 

Alkoholizirani vozači u prometu

Jučer, 11. studenog, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 3 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Jedan vozač osobnog automobila odbio je ispitivanje prisutnosti opojnih droga u organizmu dok je jedan vozač bicikla odbio testiranje na alkohol.

U večernjim satima, 11. studenog, u Valpovu u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 30–godišnji hrvatski državljanin iz Valpova. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,81 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Istoga dana u 13,55 sati, u Vrbici, zaustavljen je 49-godišnji hrvatski državljanin iz Vrbice, koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima te su na vozilu bile postavljene ne pripadajuće registarske pločice čime je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprava. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je koncentraciju alkohola u krvi od 0,56 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova, te novčana kazna do 30 000 kuna za prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Pročitajte još