Povrće i voće za svakoga tko hoće

Povodom Svjetskog dana hrane u centru Našica održala se manifestacija „Povrće i voće za svakog tko hoće”. Zanimljivi događaj organiziran je u suradnji Društva „Naša djeca” Našice, Grada Našica i Dječjeg gradskog vijeća Grada Našica.

Promocija zdrave hrane

Manifestaciju s ciljem promocije zdrave hrane, unosa vitamina i pozitivnih strana voća i povrća upotpunio je bogat zabavan program. Svečani ton dali su članovi Dječjeg foruma DND-a, HKD Lisinski, Našičke mažoretkinje Dora i glazbeni program OGŠ Kontesa Dora pod mentorstvom profesorice Darije Vlajnić. Najzanimljiviji dio svakako je bila degustacija voća, voćnih salata i smoouthia u pripremi učenika Srednje škole Isidora Kršnjavog pod mentorstvom profesorice Željke Horvat.

Okupljenima se obratio gradonačelnik Krešimir Kašuba pozdravivši nazočnu djecu, roditelje, djede i bake, profesore, učenike i sve sudionike i posjetitelje. Gradonačelnik je naglasio kako se djeca trebaju zdravo hraniti, baviti se sportom i biti aktivni, kako bi uživali pravu kvalitetu života, a ovaj događaj sve to prezentira na jednom mjestu.

Za vrijeme prigodnog programa održana je i dječja radionica u organizaciji Gradskog savjeta mladih Grada Našica na temu upravo voća i povrća, koja je privukla velik broj djece. Bojalo se i crtalo, dok su drugi zainteresirani uživali u šarenim dječjim radovima Dječjeg vrtića „Zvončić” Našice. Voće i povrće donirali su Agrona j.d.o.o., Kovač Našice i OPG Ivković.

Stric pivo

Pročitajte još