Povodom Dana pobjede u Breziku održane druge Igre branitelja

Povodom Dana pobjede i Dana branitelja Grada Našica u Breziku su održane druge braniteljske Igre u organizaciji Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica – Našice.


Program je počeo paljenjem svijeća i polaganjem vijenca na mjesnom groblju u Breziku, ispred Križa poginulim hrvatskim braniteljima, a fra Josip Vukoja izmolio je molitvu naglasivši kako se prisjećamo svih hrvatskih branitelja, a posebno branitelja poginulih u bitki za Vukovar čije je obilježavanje bilo na jučerašnji dan, a među kojima je i Željko Baričević iz Brezika.

Na igralištu NK “Brezik” u Breziku natjecali su se članovi brojnih braniteljskih udruga s područja Našica, Podgorača, Orahovice i bliže okolice.

Cilj ovih igara je zadržati zajednički duh hrvatskih branitelja

Dobrodošlicu u Brezik, ali i Našice poželio im je gradonačelnik Krešimir Kašuba koji im je zahvalio na žrtvi danoj za Hrvatsku.

„Prošle godine smo za 30. obljetnicu Dana pobjede nad tzv. JNA u Našicama i Dana hrvatskih branitelja Grada Našica organizirali 1. Sportske igre branitelja Grada Našica i želja nam je bila da one postanu tradicionalne. Danas smo otvorili 2. izdanje ovih igara i, što je najvažnije, prisjetili smo se onih branitelja koji su dali ono najvrjednije, a to su vlastiti životi.”- rekao je Kašuba te je nadodao kako poseban naglasak treba staviti na njihovo zajedništvo, odnosno na kvalitetu života hrvatskih branitelja kojemu ovo druženje uvelike koristi.

„Posebno mi je drago što danas, na 2. sportskim igrama, vidim veliki broj branitelja koji su sudjelovali u oslobađanju našičkog područja. Cilj ovih igara je zadržati zajednički duh hrvatskih branitelja i prisjetiti se na stvaranje današnje Hrvatske.” – izjavio je, između ostalog, Davor Solić predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica – Našice.

U ime župana Ivana Anušića okupljene je pozdravio pomoćnik pročelnika za hrvatske branitelje OBŽ Boris Abičić „Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo biti danas na obilježavanju Dana branitelja Grada Našica jer su našički branitelji dali nemjerljiv doprinos u Domovinskom ratu. Osim kao pripadnici 132. brigade oni su bili pripadnici MUP-a i bili su na svim hrvatskim ratištima.” – zaključio je Abičić te je istaknuo izvrsnu suradnju branitelja našičkog i orahovačkog kraja.

Stric pivo

Pročitajte još