Potpore poduzetnicima Grada Našica u vrijednosti milijun kuna

Grad Našice danas je objavio Javni poziv za dodjelu potpora iz Programa potpora poduzetništvu za 2021. godinu. Program obuhvaća sljedeće mjere:

  • – Potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje,
  • – Potpore za izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije,
  • – Potpora za  ulaganja u standarde kvalitete,
  • – Potpore za razvoj deficitarnih, tradicijskih i umjetničkih obrta,
  • – Potpore za promociju na sajmovima i izložbama,
  • – Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika,
  • – Potpora za očuvanje radnih mjesta uslijed pandemije COVID-19.

 

Gradonačelnik Josip Miletić naglasio je kako je Program ukupne vrijednosti milijun kuna te da je uz uobičajenih šest mjera dodana i sedma najvažnija mjera uslijed pandemije koronavirusa.

“Ove godine uveli smo i sedmu mjeru pojačane potpore pomoći našim poduzetnicima uslijed pandemije koronavirusa. Potporom za očuvanje radnih mjesta uslijed pandemije Covida omogućili smo da svi oni koji su u 2020. godini odlukama Stožera bili zatvoreni, dobiju naknadu od 2 000 kuna po zaposleniku, uz uvjet da su koristili i mjere HZZ-a.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić.

 

Istaknuo je kako ovim vidom poziva žele pomoći očuvati radna mjesta na području Grada Našica te ako uspiju ostvariti neko novo radno mjesto u ovoj situaciji bit će posebno ponosni i zahvalni. Također, gradonačelnik Miletić se zahvalio svim poduzetnicima s područja našeg grada što i ovakvim teškim trenucima uspijevaju iznaći mogućnosti da nastave sa svojim proizvodnim djelatnostima, a grad Našice će i dalje stajati uz njih u skladu sa svojim mogućnostima.

 

Javni poziv je otvoren od dana objave do 31. svibnja 2021. godine ili do iskorištenja osiguranih sredstava u Proračunu Grada Našica za 2021. godinu. Zahtjevi za potporu se dostavljaju na propisanom obrascu za svaku mjeru uz pripadajuću dokumentaciju.

 

Potrebne Obrasce i Javni poziv svi zainteresirani mogu preuzeti ovdje:

Javni poziv

Izjava 1

Izjava 2

Izjava 3

Izjava 4

Obrazac 1

Obrazac 2

Obrazac 3

Obrazac 4

Obrazac 5

Obrazac 6

Obrazac 7

Pročitajte još