Potaknuta rasprava o budućnosti Grada Našica i mladih na Tribini s gradonačelnikom

 

U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice održana je izuzetno značajna tribina u kojoj je gradonačelnik Krešimir Kašuba zajedno sa svojim suradnicama – pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalenom Vidaković Gelenčir i direktoricom Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler iznio svoju viziju budućnosti grada pred brojnim učenicima. Ovaj događaj, koji je okupio lokalnu vlast, učenike, profesore i ostale članove obrazovne zajednice, bio je prilika za razgovor o ključnim temama koje se tiču razvoja grada i uloge mladih u tom procesu.

Nakon glazbenog uvoda kojeg su pripremili član Tamburaškog društva „Dora Pejačević” Toma Blagojević i profesor Dean Kopri sve prisutne je pozdravio ravnatelj našičke Srednje škole Željko Filjak koji je naglasio odličnu suradnju s Gradom i Županijom. Tribinu je moderirala Ljiljana Kasapović, profesorica ekonomske grupe predmeta koja je došla na ideju suradnje s gradonačelnikom Krešimirom Kašubom, a do realizacije ove Tribine bila je potrebna godina dana.

„Tražili smo najpovoljniji termin i smatram kako se današnji dan pokazao najboljim jer uskoro obilježavamo Dana grada Našica i Dan naše škole. Cilj tribine je upoznati učenike što i kako radi naša gradska uprava ili lokalna vlast, u što ulaže sredstva gradskog proračuna i EU fondova, za što se zalaže i čemu teži. Želimo potaknuti mlade da predlažu, budu kritični i aktivni građani. Svjesni smo da su to moderne generacije koje žive s društvenim mrežama, ali moramo zajedno promišljati, zabavljati se, stvarati trajne vrijednosti koje će Našice činiti ugodnijim mjestom za život i rad kao i za ostanak mladih u ovom gradu.” – izjavila je profesorica Kasapović.

Događaj koji je povezao lokalnu vlast i obrazovnu zajednicu

Nakon uvodnog govora, slijedila je interaktivna rasprava u kojoj su učenici imali priliku postavljati pitanja i iznositi svoje stavove. Gradonačelnik Kašuba je s velikom pažnjom i zanimanjem saslušao svako pitanje te dao konkretna i argumentirana objašnjenja. Ova otvorena komunikacija između lokalnih vlasti i mladih pružila je priliku za razmjenu ideja i mišljenja.

„Ovo je jedna jako dobar projekt od strane SŠIK Našice i profesorice Kasapović – Tribina s gradonačelnikom, pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav i direktoricom Turističke zajednice. Naglas je stavljen na interakciju učenika, ali i građana s gradonačelnikom te su upoznati s radom gradske uprave i načina na koji gradska uprava pridonosi kvaliteti života u Našicama.” – rekao je gradonačelnik Kašuba te dodao kao je bilo najbitnije danas doznati što mladi žele kako bi se ugodnije osjećali u svom gradu.

Pročitajte još