Našice – Post pod svaku cijenu?

lopov22_4_1a22.4.2011. Ovih dana kada slavimo Isusovo uskrsnuće i naša vjera se pokazuje u punom svijetlu ima ljudi koji ju slobodoumnije shvaćaju.

Kako znamo da mnogi vjernici danas na Veliki petak poste te objeduju ribu do iste te ribe dolaze na razne načine.Neki ju kupuju, neki dobivaju a neki je doslovno KRADU. Postavlja se pitanje što je u ovom zadnjem slučaju kršćanski i zašto ti isti koji ribu nabavljaju na ovako neprimjeren način uopće poste. Da li su to uopće vjernici ili se samo slijepo drže tradicije i običaja. Neke navike u našem životu poput posta moraju biti stavljeni pod povećalo jer držanje tradicije po svaku cijenu nije ni u jednom slučaju kršćanski. Pa zar  u osmoj Božjoj zapovjedi ne stoji NE UKRADI!

Ove praznike bolje je provesti u okruženju svojih prijatelja nego u zatvoru ili sa novčanom kaznom zbog glupe krađe. Ukoliko ne želite jesti meso zbog posta ili si ga ne možete priuštiti u ovo krizno doba, uvijek vam ostaje mogućnost jesti voće i povrće za koje i onako kažu da je zdravije.

Pročitajte još