Porast broja hospitaliziranih zbog Covida u našičkoj bolnici

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMES obzirom na povećanje broja oboljelih i bolnički liječenih pacijenata od Covid virusa diljem Republike Hrvatske, takva situacija, nažalost, nije zaobišla niti naše okruženje. U Općoj županijskoj bolnici Našice u nešto više od godinu dana izliječeno je i otpušteno sa liječenja 542 pacijenata sa dijagnozom infekcije Covid 19 virusom. Od početka pandemije u našoj je ustanovi od posljedica ove bolesti preminulo 118 osoba.

Trenutno se na Covid odjelu Opće županijske bolnice nalazi 32 osoba pozitivne na ovaj virus te još 3 pacijenta u prostoru izolacije sa sumnjom na infekciju, a koji čekaju nalaze PCR testiranja. Sukladno epidemiološkoj situaciji i potrebama, kapaciteti za oboljele od Covida, povećani su na 50 postelja te još 20 postelja za potrebe izolacije. Dogovorno se najteži pacijenti liječe u Kliničkom bolničkom centru, srednje teški i lakši pacijenti u tzv. sekundarnom Covid centru u  našičkoj bolnici. Treba spomenuti da je izrazito povećan i broj testiranja na dnevnoj bazi, ali i broj pacijenata koji dolaze na pregled i hitni bolnički prijem. Bolnica je dobro opremljena i za sada nema poteškoća u isporuci zaštitne opreme, lijekova i potrošnog materijala.

Uprava bolnice će nastojati, sukladno potrebama i situaciji još dodatno reagirati u svim organizacijskim, kadrovskim izazovima, ali i dalje nastaviti sa modernizacijom i opremanjem svih organizacijskih jedinica ustanove. Sve djelatnosti bolnice funkcioniraju u prilagođenim uvjetima te radi toga molimo za razumijevanje korisnike naših usluga.

 

Hrvoje Šimić dr.med., spec.

fizikalne medicine i rehabilitacije,

ravnatelj OŽB Našice

Pročitajte još

Učitavanje...