Policija uhitila provalnike

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 20. lipnja, oko 22 sata, u Osijeku, 23-godišnji i 18-godišnji hrvatski državljani provalili su u prostorije tvrtke.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEBrzom intervencijom, policijski službenici su na mjestu počinjenja kaznenog djela uhitili provalnike. Po završetku kriminalističkog istraživanja policija podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Ukrao torbicu i novčanik

Jučer, 20. lipnja, u Tenji, nepoznati počinitelj je iz parkiranog osobnog automobila ukrao torbicu u kojoj se nalazio novčanik s novcem i osobnim dokumentima. Vlasnica 69-godišnja hrvatska državljana oštećena je za više stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, policija vlasnicima automobila savjetuje:

  • Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari;
  • Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
  • Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
  • Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
  • Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
  • Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
  • Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
  • Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;

Ukrao štapove za ribolov

U periodu od 13. do 20. lipnja, u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je podrumsku prostoriju stambene zgrade i ukrao dva ribička štapa vlasništvo 40-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 3000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Dragovoljna predaja minsko – eksplozivnih sredstava i oružja

U vremenu od 14. lipnja do 20. lipnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske, evidentirane su 4 dragovoljne predaje minsko – eksplozivnih sredstava i oružja. Građani su na području Osijeka i Donjeg Miholjca dragovoljno predali 4 ručne bombe, 200 grama eksploziva i 100 komada streljiva.

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Na području Osijeka dogodilo su se dvije prometne nesreće i jedna na području Đakova. Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 32 vozač koji su u krvi imali nedozvoljenu koncentraciju alkohola i to 7 vozača bicikla 1 vozač traktora i 24 vozača osobnog automobila.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je biciklistu 28-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Đurđenovca. Vozač bicikla je 19. lipnja, u 23,20 sati, zaustavljen u Đurđenovcu u Ulici Alojzija Stepinca. Utvrđena mu je koncentracija alkohola od 2,30 grama po kilogramu, a za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazne od 500 kuna.

Pročitajte još

Učitavanje...