Policija razotkrila lopove

Policija razotkrila lopove
Policija razotkrila lopove

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 24 – godišnja i 31 – godišnja hrvatska državljanka počinile kazneno djelo krađa. U poslijepodnevnim satima 31. kolovoza 24 – godišnjakinja i 31 – godišnjakinja su u prodavaonici u Donjem Miholjcu ukrale razne artikle vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Sumnja se i da je 19 – godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. Od 10. rujna do 6. listopada mladić je u prodavaonicama u Osijeku ukrao parfeme i šišače za kosu, pričinivši ukupnu materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna. Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su posebna izvješća.

 

Krađe

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 24 – godišnja hrvatska državljanka, 36 – godišnji hrvatski državljanin, dijete i maloljetnik počinili kazneno djelo krađa. U poslijepodnevnim satima 11. listopada 24 – godišnjakinja i 36 – godišnjakinja ušli su u otključanu obiteljsku kuću u Kozarcu. Kada ih je zatekla vlasnica pobjegli su, ne otuđivši ništa. Prilikom bijega zatekli su ih policijski službenici. U isto vrijeme dijete i maloljetnik ušli su također u otključanu obiteljsku kuću u Kozarcu i ukrali nakit. Potom su ušli u obiteljsku kuću u istoj ulici i također ukrali nakit. Ukupna vrijednost ukradenog nakita iznosi nekoliko tisuća kuna. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su počinili navedeno kazneno djelo. Protiv 24 – godišnjakinje i 36 – godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava, dok je protiv djeteta i maloljetnika podnesena su posebna izvješća.

 

Pronašao detonatorske kapisle

U poslijepodnevnim satima 12. listopada građanin je na području Zelenog polja u Osijeku pronašao tri elektronske detonatorske aluminijske kapisle. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo je kapisle na mjestu pronalaska. Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je dvadeset prometnih nesreća. U pet prometnih nesreća osam je osoba lakše ozlijeđeno. Petnaest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Jedanaest se dogodilo na području Osijeka, tri na području Đakova, a po dvije na područjima Baranje, Belišća i Našica.

Pročitajte još