Policija pronašla višestrukog provalnika

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 36-godišnji hrvatski državljanin u vremenskom periodu od 21. listopada do 25. listopada na području grada Osijeka počinio dva kaznena djela teška krađa u pokušaju, jedno kazneno djelo teška krađa i jedno kazneno djelo krađa. U srijedu, 21. listopada, 36-godišnjak je provalio u stan u prizemlju kuće u Osijeku u kojem boravi 37-godišnji hrvatski državljanin iz Osijek te ukrao tablet, zračni pištolj, sunčane naočale, prehrambene proizvode i razne lijekove. Vlasnik je oštećen za oko 3300 kuna.

U četvrtak, 22. listopada, 36-godišnjak je iz ormarića za cipele u hodniku stana u Osijeku ukrao pet pari nove obuće (cipele, patike i gležnjače) vlasništvo 54-godišnjeh hrvatskog državljanina iz Osijeka. Vlasnik je oštećen za oko 2500 kuna.

U petak, 23. kolovoza, 36-godišnjak je u Osijeku pokušao provaliti u parkirani osobni automobil vlasništvo 61-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka, u čemu nije uspio. Istog dana, u Osijeku, 36-godišnjak je provalio u stan vlasništvo 77-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka iz kojeg nije ništa ukrao. Protiv 36-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Kazneno prijavljen zbog prijetnji državnom dužnosniku

U srijedu, 28. listopada policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske uhitili su 26-godišnjeg hrvatskog državljanina s područja Osječko – baranjske županije zbog sumnje da je putem Internet aplikacije za razmjenu poruka u nekoliko navrata tijekom listopada ove godine prijetio državnom dužnosniku u vezi obavljanja njegovog posla na toj dužnosti. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ”Prijetnja”, opisano u članku 139. stavku 3. Kaznenog zakona, 26-godišnjak je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a policija će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Krađa motorne pile i dizel goriva

U periodu s 28. na 29. listopada, od 18,30 do 10,50 sati, u Bistrinicma, nepoznati počinitelj provalio je u pomoćnu prostoriju obiteljske kuće vlasništvo 66-godišnjeg hrvatskog državljanina i ukrao motornu pili više od 100 litara dizel goriva, nekoliko komada alternatora i akumulator. Vlasnik je oštećen za nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

 

Ukrao novac iz kuće

U periodu od 9. kolovoza do 28. listopada, u Slobodnoj Vlasti, nepoznati počinitelj je iz kuće vlasništvo 64-godišnjeg hrvatskog državljanina ukrao više od 10 tisuća kuna, električnu brusilicu i nekoliko litara dizel goriva. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

 

Posjedovao zračne puške bez dozvole

Jučer, 29. listopada, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske obavili su pretragu doma i drugih prostorija u mjestu Kuševcu i pretragu osobnog automobila vlasništvo 52-godišnjeg hrvatskog državljanina. Obavljenim pretragama policijski službenici pronašli su i oduzeli dvije zračne puške, plinski pištolj s 2 pripadajuća spremnika, 20 komada plinskog streljiva i 8 komada dijabola – streljiva za zračnu pušku. Protiv 52-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. Na području Belišća i Donjeg Miholjca dogodile su se po dvije prometne nesreće i po jedna prometna nesreća na području Osijeka i Belog Manastira.

Jučer, 29. listopada, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 2 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, jedan mladi vozač i jedan vozač bicikla. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 17,30 sati, u mjestu Našičko Novo Selo, kada je u prometu zaustavljen 41-godišnji hrvatski državljanin iz Našičkog Novog Sela. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,48 grama po kilogramu.

Pročitajte još