Policija pronašla provalnike

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da su 19-godišnji hrvatski državljanin i 39-godišnji hrvatski državljanin počinili kaznena djela Teška krađa. Dana, 8. travnja, u Osijeku, 19-godišnjak je provalio u trgovinu, vlasništvo pravne osobe, u jednom trenutku bio je ometen u naumu da nešto ukrade te se udaljio, a da pritom ništa nije ukrao.

Dana, 30. rujna, u Osijeku, 39-godišnjak je pokušao ući u ustanovu kada se oglasio alarm koji ga je omeo u naumu te je odustao od daljnjeg izvršenja kaznenog djela i udaljio se, a da pritom nije ništa ukrao. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebna izvješća.

Pronađeni prevaranti

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 31-godišnji hrvatski državljanin i 31-godišnja hrvatska državljanka počinili kazneno djelo Prijevara. O događaju smo već ranije pisali, a više možete pročitati ovdje. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Švercao duhan

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 61-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Nedozvoljena trgovina. Jučer, 5. listopada, u Osijeku, temeljem naloga suda, policajci su pretražili dom i druge prostorije kojima se koristi 61-godišnjak te su pronašli i oduzeli 5 PVC vreća s oko 86 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Ukrao rakijski kotao

U vremenu od 19. rujna do 3. listopada, u Ovčari, nepoznati počinitelj je iz dvorišta obiteljske kuće ukrao kotao za pečenje rakije. Vlasniku, 48-godišnjem hrvatskom državljaninu, počinjena je materijalna šteta više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 7 prometnih nesreća, u kojima je u 1 prometnoj nesreći 1 osoba lako tjelesno ozlijeđene, a 6 prometnih nesreća su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća, a na području Belog Manastira dvije prometne nesreće.

Jučer, 5. listopada, na području Policijske uprave osječko baranjske, u prometu je zaustavljeno 9 vozača (6 osobnog automobila, 2 bicikla i 1 mopeda) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 12,50 sati, na državnoj cesti broj 34 (Petrijevci – D2), kada je nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 60-godišnji hrvatski državljanin iz Josipovca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,57 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još