Policija pronašla provalnika

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 24-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka počinio kazneno djelo teška krađa u pokušaju. U vremenu od 8. na 9. ožujka, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, počinitelj je ušao u ograđeno dvorište i provalio u ugostiteljski objekt iz kojeg nije ništa ukrao. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Ukrao kasu s novcem

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetni hrvatski državljanin iz Bistrinaca počinio kazneno djelo teška krađa. U utorak, 12. svibnja, u Belišću, maloljetni počinitelj je ušao u trgovinu i iskoristivši zaokupljenost trgovkinje, ukrao registar kasu s više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U četiri prometne nesreće četiri osobe su zadobile lake tjelesne ozlijede. Preostale prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka, Belog Manastira i Đakova dogodilo se po jedna prometna nesreća, a na području Našica i Belišća po dvije prometne nesreće.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 13. svibnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu je zaustavljeno 7 vozača (4 vozača osobnog automobila i 3 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 21,10 sati u Bilju, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 39-godišnji hrvatski državljanin iz Bilja. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,72 grama po kilogramu.

U 19,45 sati u Belišću dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom u kojoj je vozač 28-godišnji hrvatski državljanin iz Bistrinaca upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Kod drugog vozača i sudionika prometne nesreće 28-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Bistrinaca, utvrđeno je da je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,84 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj osobi koja je upravljala autom prije stjecanja predviđena je maksimalna novčana kazna do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci (kada stekne pravo na upravljanje) i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Za počinjeni prekršaj osobi koja je upravljala autom prije stjecanja i u alkoholiziranom stanju predviđena je maksimalna novčana kazna do 25 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci (kada stekne pravo na upravljanje) i 9 negativnih prekršajnih bodova.

 

S 2,95 promila „pokosio“ tri parkirana auta

Jučer 13. svibnja, u 19,40 sati, u Belom Manastiru, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač 34-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira, upravljajući osobnim automobilom prešao je u traku suprotnog smjera, a nakon toga i na parkirališni prostor gdje je udario tri propisno parkirana automobila. Kod vozača utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,95 grama po kilogramu te je u prometnoj nesreći zadobio lake tjelesne ozljede. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna do 22 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još