Policija pronašla počinitelja teških krađa

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetni hrvatski državljanin počinio jedno kazneno Krađa i četiri kaznena djela Teška krađa. Naime, u vremenu od 29. prosinca prošle godine do 4. siječnja ove godine, u Belišću, maloljetnik je s parkiranog teretnog automobila ukrao dva akumulatora. Pravnoj osobi iz Ivanovaca je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 2000 kuna.

Također, 15. travnja, u Belišću, maloljetnik je provalio u rezervoar osobnog automobila te ukrao oko 40 litara benzina. Pravnoj osobi iz Osijeka je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 400 kuna.

U nedjelju, 17. travnja, u Belišću, maloljetnik je provalio u šupu, vlasništvo 56-godišnjeg hrvatskog državljanina te ukrao dva trimera. Vlasniku je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 3500 kuna.

U ponedjeljak, 18. travnja, u Belišću, maloljetnik je provalio u ugostiteljski objekt te ukrao novac i dvije boce alkoholnih pića. Pravnoj osobi iz Belišća je počinjena materijalna šteta veća od 1000 kuna.

U utorak, 19. travnja, u Bocanjevcima, maloljetnik je pokušao provaliti u trgovinu, vlasništvo pravne osobe iz Sesveta nakon čega se udaljio. Maloljetnik je predan pritvorskom nadzorniku te nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Provalio u kuću

U vremenu od 15. do 21. travnja, u Branimirovcu, nepoznati počinitelj je provalio u nenastanjenu kuću i ukrao televizor, baterijske bušilice i motornu pilu, vlasništvo 39-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna šteta više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Građanin pronašao minu

Jučer, 21. travnja, oko 12,30 sati, u Osijeku, uz obilaznicu 106. brigade ZNG RH, djelatnik tvrtke, 54-godišnji hrvatski državljanin je prilikom izvođenja radova pronašao protutenkovsku minu. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na mjestu pronalaska na siguran način uništio minu. Na tom djelu ceste u vremenu 14,30 do 14,38 sati, iz sigurnosnih razloga, a zbog uništenja mine bio je zatvoren promet za sva vozila.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći 1 osoba je tjelesno ozlijeđena, dok su 3 prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka i Belišća policija ja evidentirala po 2 prometne nesreće. Jučer, 21. travnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirali su 1 vozača osobnog automobila, 1 vozača teretnog automobila i 2 biciklista koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je oko 21 sat, u Valpovu, kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili biciklistu, 38-godišnjeg hrvatskog državljanina. Biciklisti je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,98 grama po kilogramu.

Oko 2 sata, u Našicama, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su teretni automobil kojim je upravljao 50-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,32 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 3 mjeseci i 4 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još