Policija pronašla kradljivca

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 36-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Krađa. Tijekom mjeseca svibnja, u trgovačkom centru u Osijeku, 36-godišnjak je ukrao tri aku-bušilice. Pravnoj osobi je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 1500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Ukrala mobitel

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 48-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo Krađa, a 47-godišnji hrvatski državljanin kazneno djelo Prikrivanje. Tijekom mjeseca rujna, u ugostiteljskom objektu u Valpovu, 48-godišnjakinja je ukrala mobitel vlasništvo 24-godišnje hrvatske državljanke. Nadalje, 48-godišnjakinja je ukradeni mobitel dala 47-godišnjaku, koji je iako je znao da je ukraden, dao drugoj osobi na korištenje. Vlasnici je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 2500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Građanin pronašao bombu

U ponedjeljak, 27. rujna, u Batini, 55-godišnji hrvatski državljanin je prilikom čišćenja kuće pronašao ručnu bombu M52. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo ručnu bombu.

Požar u Tvrđi

Jučer, 30. rujna, oko 19,15 sati, izbio je požar u utvrdi Bastion kod vodenih vrata u Osijeku. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Osijek. Na mjestu događaja očevid je obavila očevidna ekipa Policijske uprave osječko – baranjske uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara te su isključili tehnički uzrok požara. Policija nastavlja s daljnjim radom s ciljem istraživanja svih okolnosti o ovom događaju.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 8 prometnih nesreća gdje je u 1 prometnoj nesreći 1 osoba lako tjelesno ozlijeđena, a ostale prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće, na području Belog Manastira dvije prometne nesreće, a na području Đakova i Belišća po jedna prometna nesreća.

Jučer, 30. rujna, na području Policijske osječko – baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 3 vozača (2 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 17 sati, u Đurđenovcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 45-godišnji hrvatski državljanin iz Đurđenovca. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,64 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

U 03,10 sati, u Drenju, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 27-godišnji hrvatski državljanin iz Drenja je zbog neprilagođene brzine kretanja vozila sletio s kolnika. Utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,73 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još