Policija pronašla kradljivca

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 25-godišnji hrvatski državljanin počinio tri kaznena djela Teške krađe i tri kaznena djela Krađe. Tijekom 2019., 2020. godine i do 5. rujna ove godine, 25-godišnjak je u Popovcu dva puta provalio u hangar te ukrao više litara goriva, dva akumulatora i jednu brusilicu vlasništvo pravne osobe, provalio je u obiteljsku kuću i ukrao oko 3700 kuna vlasništvo 23-godišnjeg hrvatskog državljanina, te je također provalio u obiteljsku kuću i ukrao mobitel vlasništvo 55-godišnjeg hrvatskog državljanina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU Kneževu je 25-godišnjak ukrao bicikl vlasništvo pravne osobe, a na nogometnom igralištu je ukrao 12 metara metalne ograde, vlasništvo pravne osobe. Fizičkim i pravnim osobama počinjena je materijalna šteta u iznosu oko 20 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Građanin pronašao minobacačku minu iz II. svjetskog rata

Jučer, 14. rujna, u Belišću, u rijeci Dravi kod mosta, 22-godišnji hrvatski državljanin pronašao je minobacačku minu 82 milimetra, bez upaljača, iz II. Svjetskog rata. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo minobacačku minu.

Ukrao stabla jasena

U vremenu od 1. srpnja do 24. kolovoza, u šumskom predjelu nedaleko mjesta Torjanci, nepoznati počinitelj posjekao je i ukrao 36 stabala jasena. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta od više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 3 prometne nesreće. Prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka, Donjeg Miholjca i Belog Manastira dogodila se po 1 prometna nesreća. Jučer, 14. rujna, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 3 vozača (2 vozača osobnog automobila i 1 vozač bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 17,30 sati, u Đakovu, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist, 48-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Vozaču bicikla je alkotestiranjem evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,98 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Jučer, u 17,20 sati, u Tenji, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 46-godišnji hrvatski državljani iz Čepina nije se kretao sredinom obilježene prometne trake i sletio je s kolnika. Alkotestiranjem mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,11 grama po kilogramu te je isti smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još

Učitavanje...